Άδειες οι τάξεις στα σχολεία: Σε ολοήμερη αποχή οι μαθητές κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο

0

Σε αποχή από τα μαθήματά τους κατέρχονται σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης σε αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Σε ανακοίνωση της ΠΣΕΜ αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε μετά το καθολικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 29ης Ιανουαρίου υπέρ της κλιμάκωσης των μέτρων ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και προστίθεται ότι «έχουμε την υποχρέωση να ανακοινώσουμε τον τρόπο υλοποίησης της θέλησης της πλειοψηφίας των μαθητών».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ  άλλων ότι εδώ και τρία χρόνια το οργανωμένο μαθητικό κίνημα εκφράζει τη σταθερή του θέση ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, με δημοψηφίσματα, συλλογή υπογραφών, συνεδριακές θέσεις, ψηφίσματα επαρχιακών συνδιασκέψεων και με μεγάλη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η ΠΣΕΜ προσθέτει ότι «η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος από το Υπουργείο Παιδείας».

O πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «εμείς δεν δεχτήκαμε την οποιαδήποτε προσέγγιση από πλευράς Υπουργείου για οποιοδήποτε διάλογο, εμείς εννοείται ότι θέλουμε να κάτσουμε σε αυτό το διάλογο, γι’ αυτό προχωρούμε σε αυτά τα μέτρα, έχουμε το 80 τοις εκατό, σχεδόν το 80 τοις εκατό των συμμαθητών μας που υπερψήφισε το ναι και μας δίνει την εντολή να συνεχίσουμε και να εντείνουμε αυτόν τον αγώνα».

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προς το Υπουργείο Παιδείας, δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση, από οποιονδήποτε, την ώρα που η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους μαθητές να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, και να αποφύγουν τα ακραία μέτρα που οδηγούν σε χάσιμο πολύτιμου διδακτικού χρόνου και σε αδικαιολόγητες.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε πως «κάνουμε έκκληση βασικά προς την ηγεσία της ΠΣΕΜ να δει συλλογικά με ωριμότητα το όλο θέμα, να αποφύγουμε τις ολοήμερες αποχές, να κάτσουμε όλοι μαζί στο διάλογο για να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε το δημόσιο σχολείο».

Όσον αφορά τους καθηγητές, αυτοί βρίσκονται κανονικά στις τάξεις και διαμηνύουν πως ακόμη και ένας μαθητής να προσέλθει, το μάθημα θα γίνει κανονικά.

«Πιστεύω ότι τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν και ούτε θα οδηγήσουν σε λύση του σοβαρού αυτού θέματος, αφού γνωρίζουμε όλοι ότι το Υπουργείο έχει δρομολογήσει τα δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι νομοθεσία που πρέπει να εφαρμοστεί», δήλωσε ο βοηθ. γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου.

Εν τω μεταξύ, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, αφού διερεύνησε καταγγελία από την ΠΣΕΜ καταδικάζει Διευθύνσεις σχολείων που δεν επέτρεψαν στους μαθητές να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 29ης Ιανουαρίου.

Με ανακοίνωση καλεί, επίσης, το Υπουργείο Παιδείας να μην επιτρέψει επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here