Ακάρ: «Δε θα κλείσουμε τα μάτια σε τετελεσμένα στην Κύπρο, την Αν.Μεσόγειο και το Αιγαίο»

0

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού, τη φρεγάτα Gemlik, η οποία συνοδεύει το Γιαβούζ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

«Υπερασπίσαμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα του “λαού” της “τδβκ” μέχρι το τέλος και θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε. Κανείς δεν θα πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ μας», είπε ο κ. Ακάρ. «Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε τετελεσμένα στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο… Δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση ενάντια στα δικαιώματά μας γύρω από αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

«Κάποιος θα πρέπει να το περιμένει αυτό: αυτοί [η Κυπριακή Δημοκρατία] θα κάνουν έρευνες, γεωτρήσεις, θα εξορύξουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο και θα επωφεληθούν, ενώ ο “λαός” της Κύπρου, το κράτος της Τουρκίας και 82 εκ. θα μείνουν αδρανείς. Αυτό είναι γελοίο», δήλωσε.

Το πρωί ο κ. Ακάρ και η συνοδεία του προσευχήθηκαν για το Κουρμπάν Μπαϊράμ στο τέμενος στην κατεχόμενη Μια Μηλιά και αντάλλαξαν ευχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here