Αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της αιμοδοσίας στην Κύπρο

0

Ένα πολύ θλιβερό στατιστικό καταγράφηκε την Τρίτη στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας, καταγράφηκε η χαμηλότερη προσφορά αίματος στην ιστορία της αιμοδοσίας στον τόπο μας. Για πολλές ώρες στο σύστημα μηχανογράφησης του Κέντρου Αίματος δεν έγινε καμία καινούργια εγγραφή αιμοδότη.

«Το προσωπικό του Κέντρου Αίματος, με πλήρη συνείδηση της ευθύνης, είναι συσπειρωμένο στην πρώτη γραμμή, προετοιμασμένο να υποδεχτεί τους αιμοδότες, πάντοτε λαμβάνοντας πλήρως όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, τα οποία ανακοινώθηκαν. Για αυτό σας καλούμε να τηρήσετε, με όλη την υπευθυνότητα που σας χαρακτηρίζει, όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες: Συμπληρώστε το σχετικό έντυπο ή στείλτε μήνυμα στον αριθμό 8998 με την επιλογή 1 και βοηθήστε τους συμπολίτες μας που χρειάζονται αίμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«H εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί και οι συμπατριώτες μας να αποδείξουν έμπρακτα για ακόμα μια φορά ότι δικαίως θεωρούνται «πρωταθλητές αιμοδοσίας», δίνοντας τη δυνατότητα στο Κέντρο Αίματος να συνεχίσει να προσφέρει στους ασθενείς επαρκείς ποσότητες παραγώγων αίματος, που να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.»

Οι σταθμοί αιμοδοσίας λειτουργούν προσωρινά στα ακόλουθα σημεία:

Λευκωσία: Κέντρο Υγείας Έγκωμης
Λεμεσός: Αίθουσα Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Χαβούζας
Λάρνακα: Αίθουσα Εκδηλώσεων πρώην Συν. Ταμ. Αμμοχώστου, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Κυπριανού
Πάφος: Αίθουσα Εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, Οδός Ελλάδας
Αμμόχωστος: Αίθουσα Εκκλησίας Παναγίας Λιοπέτρι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here