Χριστουγεννιάτικο δώρο σε ευάλωτες ομάδες και αποφάσεις για φοιτητικά επιδόματα από Υπουργικό

0

Την παραχώρηση έκτακτου χριστουγεννιάτικού δώρου σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου. Στο Υπουργικό πάρθηκαν επίσης αποφάσεις για την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων και χριστουγεννιάτικου επιδόματος σε δικαιούχους φοιτητές, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι η συνολική δαπάνη του έκτακτου χριστουγεννιάτικου δώρου για τις ευάλωτες ομάδες ανέρχεται περίπου σε 18 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά, θα δοθούν 600.000 ευρώ για 1250 νοικοκυριά που είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος.

Επίσης, συνολικά 10 εκ. ευρώ θα λάβουν οι λήπτες του ΕΕΕ που αντιστοιχούν σε 22.401 νοικοκυριά. Περί τα 5 εκ. είναι η δαπάνη για 31.643 χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως εξήγησε η κ. Αιμιλιανίδου, το χριστουγεννιάτικο δώρο αντιστοιχεί στο 80% του επιδόματός που λαμβάνουν οι λήπτες του ΕΕΕ, ενώ εκείνοι που λαμβάνουν την μικρή επιταγή θα λάβουν το ίδιο ποσό ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Κανένας δεν θα λάβει κάτω από 100 ευρώ συμπλήρωσε.

Επίσης, η απόφαση για το χριστουγεννιάτικο δώρο αφορά και 345 εγκλωβισμένους και τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου με την δαπάνη να ανέρχεται 115 χιλ. ευρώ.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε τέλος ότι οι πολύτεκνες μάνες θα λάβουν ως τιμητικό επίδομα μάνας για τα Χριστούγεννα, ύψους 100 ευρώ.

Το δώρο θα δοθεί έγκαιρα πριν από τα Χριστούγεννα κατανοώντας τις αυξημένες δαπάνες που υπάρχουν τις ημέρες των γιορτών, κατέληξε η κ. Αιμιλιανίδου.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

«Ως πρόσθετα μέτρα στήριξης των οικογενειών των φοιτητών και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φοιτητικά επιδόματα παραχωρούνται στη βάση κριτηρίων που στοχεύουν στην πρόσθετη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 συνολικού ύψους 6 εκ. 258 χιλιάδων ευρώ» είπε ο κ. Χαμπιαούρης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι εγκρίθηκε η παραχώρηση χριστουγεννιάτικου επιδόματος σε δικαιούχους φοιτητές, οι οποίοι θα πάρουν επιταγή ύψους 150 ευρώ, με συνολικό κόστος 654 χιλιάδες ευρώ.

Η συνολική δαπάνη και για τα δύο αυτά επιδόματα θα ανέλθει σε περίπου επτά εκ. ευρώ με τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 4372 άτομα, κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here