Δ.Λατσιών: 23 κρούσματα στο Λύκειο-Ανησυχία για διασπορά από ασυμπτωματικούς

0

Στο Λύκειο Λατσιών εντοπίστηκαν, με βάση σημερινή ανεπίσημη πληροφόρηση, άλλα 7 κρούσματα, είπε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς.

 

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το Υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή υπάρχει ενημέρωση για 16 κρούσματα στο Λύκειο Λατσιών και 10 στον Οίκο Ευγηρίας. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, από την στιγμή που ο ιός υπάρχει στην κοινότητα είναι πολύ εύκολο, άτομα, που πιθανόν να είναι ασυμπτωματικά, να τον μεταφέρουν σε οποιοδήποτε χώρο, για αυτό πραγματοποιούνται δειγματοληψίες στο Δήμο Λατσιών και αλλού για να αξιολογηθεί η έκταση της διασποράς.
Στο μεταξύ, σήμερα ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί ο δειγματοληπτικός έλεγχος για τους δημότες των Λατσιών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ για την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων στο Δήμο του, ο κ. Πιτταράς είπε ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν και ο κόσμος προσέρχεται ο ένας πίσω από τον άλλο, με σειρά, χωρίς να φωνάζουν, χωρίς τίποτα.

«Όλα κυλούν ομαλά. Υπάρχει συνεχή ροή. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος. Πήρα πάρα πολλά καλά σχόλια. Περιμένει υπομονετικά τη σειρά του. Έχει έννοια ο κόσμος. Υπάρχει μια συνεχής ροή. Τηρούνται να μέτρα ασφαλείας. Αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι η ώρα 5. Θα υπάρχει και αύριο και με έχουν διαβεβαιώσει από το Υπουργείο Υγείας ότι αν χρειαστεί θα μείνουν και άλλες μέρες.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια εικόνα από το Λύκειο Λατσιών, ο κ. Πιτταράς είπε ότι εντοπίστηκαν, με βάση σημερινή ανεπίσημη πληροφόρηση που είχε, άλλα 7 κρούσματα, και με τα χθεσινά ο αριθμός ανέρχεται στα 23.

 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Δήμαρχος Λατσιών είπε ότι κάνουν ψεκασμούς και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα, να φορούν τις μάσκες τους, να κρατούν αποστάσεις, να μην κυκλοφορούν πολύ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παραπάνω. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Φέραμε να γίνουν τα τεστ. Εγώ θεωρώ ότι εκείνο είναι το μεγαλύτερο κέρδος, θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Θέλω οι δημότες μου να νοιώθουν αισιοδοξία, να νοιώθουν ότι φροντίζει ο δήμος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτούς και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα ευλαβικά θεωρώ ότι θα είμαστε και αυτή τη φορά νικητές, όπως την πρώτη και ό,τι χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here