Δύο καταζητούμενους για φόνο παρέδωσαν οι κατοχικές αρχές

0

Οι Συριακής καταγωγής Walid Al Moustafa και Tarek Haj Halaf που καταζητούνταν από την Αστυνομία της Δημοκρατίας για δολοφονία παραδόθηκαν χθες μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και υπό την επίβλεψη των ΗΕ.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, οι δύο καταζητούμενοι είχαν περάσει με παράνομο τρόπο στα κατεχόμενα τον Απρίλιο του 2020 και από εκεί μετέβηκαν στην Τουρκία όπου είχαν συλληφθεί και παραδόθηκαν πίσω στις ‘αρχές’ του ψευδοκράτους. Καταδικάστηκαν για παράνομη είσοδο στο ψευδοκράτος και εξέτισαν την ποινή τους, προστίθεται σε ανακοίνωση της «προεδρίας».

Για την παράδοσή τους, αναφέρεται, υπήρχε αίτημα από την ε/κ πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής και επειδή ο Τ/κ ηγέτης θεωρεί – όπως γράφει η ανακοίνωσή – ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με την ε/κ πλευρά ενάντια στα εγκλήματα και τους εγκληματίες και ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται ενώπιον του νόμου, έδωσε εντολή να γίνει η παράδοση των δύο υπόπτων.

Σημειώνεται δε ότι αναμένεται από την ε/κ πλευρά να δείξει «την ίδια εποικοδομητική κατανόηση» σε παρόμοια περίπτωση για περιπτώσεις υπόπτων που διαπράττουν εγκλήματα στα κατεχόμενα και δραπετεύουν στις ελεύθερες περιοχές.

Η παράδοση των δύο υπόπτων έγινε χθες το μεσημέρι μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here