Έφεση από την 19χρονη Βρετανίδα για τον βιασμό στην Αγία Νάπα

0

H υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που απασχόλησε την κοινή γνώμη τους τελευταίους έξι μήνες και συγκεκριμένα από το περασμένο καλοκαίρι και τον φερόμενο βιασμό της  στην Αγία Νάπα από 12 Ισραηλινούς δεν τελειώνει… Το Επαρχιακό Δικαστήριο την Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2020 επέβαλε στη Βρετανίδα ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για ψευδορκία, αλλά το λόγο πλέον έχει το Εφετείο.

Όπως πληροφορείται η Offsite μέχρι την Παρασκευή, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, η ομάδα δικηγόρων της Βρετανίδας τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Μεγάλη Βρετανία θα καταχωρήσουν στο Ανώτατο Δικαστήριο την έφεση όχι σε βάρος της ποινής, αλλά σε βάρος της καταδίκης.

Οι λόγοι της έφεσης αυτή τη στιγμή κωδικοποιούνται. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι  θα γίνεται αναφορά στην ταλαιπωρία που υπέστη η 19χρονη τους τελευταίους μήνες κατά την παραμονή της στα κρατητήρια. Παράλληλα, θα επισημαίνεται η απώλεια του ακαδημαϊκού έτους, (η Βρετανίδα είναι φοιτήτρια). Δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας να γίνεται νύξη και στην άνιση μεταχείριση που υπέστη η Βρετανίδα στο διάστημα κράτησής της, Ταυτόχρονα ίσως  επισημανθεί στους λόγους έφεσης  και το σχεδιάγραμμα του Κύπριου παθολόγου που εξέτασε τη 19χρονη, στο οποίο επισημαίνονται 35 μώλωπες, που σύμφωνα με τον ίδιο συνάδουν με τραύματα ενός θύματος βιασμού.

Αποφασισμένοι και για το ΕΔΑΔ

Οι δικηγόροι της 19χρονης είναι αποφασισμένοι εφόσον δεν δικαιωθούν στα κυπριακά ένδικα μέσα και στο Εφετείο να στραφούν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ενδεχόμενο έφεσης σε βάρος της ποινής των τεσσάρων μηνών με αναστολή. 

Μεγάλος σάλος

Η υπόθεση όπως είναι γνωστό προκάλεσε σάλο και στη Βρετανία με τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να μεταφέρει στον Κύπριο ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου για την υγεία της 19χρονης και για τη νομική διαδικασία.Όπως ανέφερε μια εβδομάδα πριν από την επιβολή ποινής ο κ. Ράαμπ, οι βρετανικές ανησυχίες για την υπόθεση και το «τρομερό μαρτύριο» της 19χρονης έχουν διατυπωθεί «με κρυστάλλινα καθαρούς όρους» στις κυπριακές αρχές».

Μάλιστα, οι βρετανικές Αρχές ήταν έτοιμες να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία σε Βρετανούς για την Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τα γεγονότα στην Αγία Νάπα.

offsite

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here