Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (Φωτορεπορτάζ)

0

Όνειδος για ολόκληρη την Κύπρο αποτελούν οι εικόνες που τραβήχτηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου από αναγνώστη και πολίτη της περιοχής.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας εμφανίζει εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης.

 

Αν και Σάββατο, μία ημέρα που όλοι βγαίνουν εκμεταλλευόμενοι και την καλοκαιρία στην πόλη για αγορές, αντικρίζουν όλους τους κάδους γεμάτους σκουπίδια και το κέντρο  παρατημένο ενώ πολλοί ήταν οι έμποροι που σχολίαζαν τι θα απογίνουν το καλοκαίρι όπου οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο και η δυσοσμία θα είναι ακόμα εντονότερη!

Δρόμοι πολυσύχναστοι από τουρίστες που αφήνουν τα χρήματά τους, γεμάτοι σκουπίδια και δυσοσμία

Δεν αναρωτιέται άραγε ο δήμαρχος της πόλης τι θα απογίνουν αν κάποιος περαστικός ρίξει με άνεση το αποτσίγαρό του στα σκουπίδια;

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της… «βόλτας» δεν παραλείψαμε να προσέξουμε και τα πανιά που προφανώς έχουν το ρόλο της προστασίας από τον ήλιο. Αλίμονο όμως! Για ποια προστασία μιλάμε όταν πρόκειται για ξεχαρβαλωμένα και τρισάθλια κομμάτια πανιών που προφανώς εξυπηρετούν το ρόλο… μπουγάδας!

Τα πανιά μάλλον εξυπηρετούν το ρόλο… μπουγάδας!

 

Και βέβαια να μην ξεχνάμε την ασυδοσία που κυριαρχεί με εμπόρους να ξεπουλάνε την πραμάτεια τους στα πεζοδρόμια του ιστορικού, κατά τα άλλα, κέντρου, σαν παζάρι  υπερβαίνοντας όπως είναι προφανές τα όρια κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου!

Οι έμποροι εκμεταλλευόμενοι ακόμα και την τελευταία σπιθαμή, πετούν την πραμάτεια τους στα πεζοδρόμια

 

Μάλλον δεν έχει ενημερωθεί ο κ. Γιωρκάτζης ότι οι έμποροι εκμεταλλεύονται και την τελευταία σπιθαμή της πόλης ή μήπως κάπως έτσι προτίθεται να καταντήσει και την πλατεία Ελευθερίας που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα παρακάτω;

Οι πινακίδες σήμανσης παρουσιάζουν εικόνα τουλάχιστον τριτοκοσμική! Προφανώς κανείς από τη δημοτική αρχή δεν μπαίνει στον κόπο να καθαρίσει!

Όχι μόνο να τις καθαρίσει κανείς αλλά ούτε καν να τις αντικαταστήσουν με ίσιες!

Δεν τον αφορά ούτε το γεγονός ότι πρόκειται για μία ιστορική πρωτεύουσα με χαραγμένες στην ιστορία της πολλές ιστορικές ημερομηνίες και ενδεχομένως να την μειώνουν ακόμα και τα κατεστραμμένα, κακοβαλμένα και ασυντήρητα όπως φαίνεται, σήματα κυκλοφορίας.

Εικόνες εγκατάλειψης και απόλυτης παρακμής σε πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους

Μία πόλη θορυβώδης, που κάθε σημείο της κρύβει και μία ιστορία και μία πολύτιμη μνήμη, με έναν δρόμο να θυμίζει το άλυτο κυπριακό πρόβλημα, να βρίσκεται σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Η βρωμιά και η ρύπανση σε όλο της το μεγαλείο- Σήψη και αθλιότητα σε κάθε γωνιά της πόλης

Μία διχοτομημένη πόλη με βαριές αναμνήσεις να αφήνει αυτή την πικρή γεύση στους επισκέπτες της…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here