Είκοσι συνολικά ασθενείς, κρούσματα κορωνοϊού νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

0

Πώς θα δίνουν δείγματα τα άτομα με ύποπτα συμπτώματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Είκοσι συνολικά ασθενείς, κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 20 ασθενείς, δύο από τους στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δύο μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ αναμένεται η μεταφορά ακόμα ενός ασθενή.

Εν τω μεταξύ εξιτήριο πήρε τελικά σήμερα ο ασθενής, κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο, αφού τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του, ήταν αρνητικά.

Με τη διαδικασία “Drive Through” τα δείγματα

 

Το Νοσοκομείο Αναφοράς στελεχώθηκε με εντατικολόγο ενώ η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων λειτουργεί από χθες με τη διαδικασία “Drive Through”.

Σύμφωνα με τη διαδικασία άτομα, με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, τα οποία αποστέλλονται από τον τηλεφωνικό αριθμό 1420, περνούν από τον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου με το αυτοκίνητό τους  και κατεβάζοντας το παράθυρο, χωρίς να βγουν από αυτό, το νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικές στολές, λαμβάνει το απαραίτητο δείγμα. Τα δείγματα λαμβάνονται με ραντεβού ανά 15 λεπτά.

 

Εξάλλου στο Νοσοκομείο Αναφοράς τοποθετήθηκε το  ειδικό μηχάνημα για προσδιορισμό του γονιδιώματος του ιού, ενώ από αύριο Πέμπτη αναμένονται τα ειδικά αντιδραστήρια, ώστε τα δείγματα να εξετάζονται άμεσα και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα αυθημερόν, επιταχύνοντας την όλη διαδικασία.

Ακόμα με στόχο την εξυπηρέτηση του πληρώματος όλων των ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Αναφοράς, έχει τοποθετηθεί ένα λυόμενο υποστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here