Εκ νέου στο Δικαστήριο ο 38χρονος για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα

0

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του,  παρουσιάστηκε σήμερα ο 38χρονος από την Πάφο, ο οποίος είναι ύποπτος σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για φόνο, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλικών.

 

Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση σε μια συνοπτική διαδικασία κατά την οποία ο ανακριτής της υπόθεσης δεν ανέγνωσε τον όρκο.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν την υπόθεση απόπειρας φόνου επιχειρηματία σε καφετέρια της Αγίας Νάπας.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, άγνωστο πρόσωπο που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, πέρασε πεζό έξω από καφεστιατόριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κρυού Νερού στην Αγία Νάπα και άρχισε να πυροβολεί με ριπή εναντίον των θαμώνων που βρίσκονταν σ’ αυτό. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προς το Μουσείο “Θάλασσα”.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.  Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Από έρευνες της Αστυνομίας στη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών ενώ σε έρευνα στην γύρω περιοχή εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 που βρισκόταν στο τέρμα κλιμακοστασίου που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του Μουσείου Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο της ρίψης των πυροβολισμών.

Οι κινήσεις του δράστη κατά την προσέγγιση του στόχου και κατά τη διαφυγή του καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του καφεστιατορίου και της γύρω περιοχής τα οποία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία για εξετάσεις.

Ο ύποπτος συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα του φόνου, ενώ από το σπίτι του στην Πάφο, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αντί της Αμμοχώστου, για λόγους ασφαλείας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης, που λήγει σήμερα.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση στις 21 Φεβρουαρίου 37χρονος ισοβίτης στις Κεντρικές Φυλακές ο οποίος φαίνεται ότι ήταν το άτομο οργάνωσε την απόπειρα φόνου εναντίον του επιχειρηματία, ενώ έδινε οδηγίες και τα μέσα στον 38χρονο για να διαπράξει το αδίκημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here