Επανέρχεται ο Τατάρ στο θέμα ανοίγματος των Βαρωσιών – Τα χαρακτηρίζει οθωμανικό έδαφος

0

Ακάθεκτη προχωρεί η λεγόμενη κυβέρνηση Τατάρ στα κατεχόμενα, που προωθεί το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

«Τα σχέδια για άνοιγμα των Βαρωσίων είναι προτεραιότητα για την “κυβέρνηση”. Η πολιτική μας είναι να ανοίξουμε τα Βαρώσια και να τα παραδώσουμε στους παλιούς ιδιοκτήτες. Τα Βαρώσια είναι οθωμανικό έδαφος. Το άνοιγμα των Βαρωσίων θα συμβάλλει στην οικονομία και τον τουρισμό του ψευδοκράτους», ανέφερε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ.

«Κατ εμενα αυτη η ανακοινωση επιβεβαιωνει οτι το ανοιγμα της περιφραγμενης πολης της Αμμοχωστου θα γινει υπο τουρκικη διοικηση. Δεν προκειται να το δοσουν στα ΗΕ οπως λεει 550», δήλωσε ο νομικός Αχχιλέας Δημητριάδης.

Με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ερσίν Τατάρ να θέτει εκ νέου ζήτημα αξιοποίησης, σε πρώτη φάση, του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης. Πάντως, κυβερνητική πηγή ανέφερε μιλώντας στο OMEGA ότι έχει γίνει ήδη διάβημα ενώ έκανε λόγο για παιχνίδια της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα ενόψει των λεγόμενων εκλογών.

«Είναι 425 τεμάχια, απο το ξενοδοχείο Κωσντάντια μέχρι το ξενοδοχείο Γκόουλντελ Σαντς και οι Τουρκοι θέλουν αυτό το παραλιακό μέτωπο. Άρα αν βρουμε τρόπο νομικο να τους σταματησουμε ή να τους εμποδίσουμε ή να δημιουργήσουμε καποια εμποδια στη χρηση αυτου του παραλιακου μετωπου, εχουμε πιθανοτητες επιτυχιας», πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.

Το θέμα θα βρεθεί τη Δευτέρα στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Δήμο Αμμοχώστου.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Στο μεταξύ άμεση καταβολή αποζημιώσεων από την Τουρκία ζητούν πρόσφυγες με περιουσία σε κατεχόμενη Λάπηθο και Σύσκληπο.

Πρόκειται για πρόσφυγες που δικαιώθηκαν από το ΕΔΑΔ σε σχέση με τα περιουσιακά τους δικαιώματα, στο πλαίσιο της ομάδας προσφυγών «Ξενίδη-Αρέστη» και από το 2010 και 2011 δεν έχουν αποζημιωθεί από την Τουρκία.

«Η καταβολή της αποζημίωσης από την Τουρκία  δεν συνεπάγεται απαλλοτρίωση της οικίας και της περιουσίας μου στα κατεχόμενα που, παραμένουν δικές μου και δικαιούμαι να τις απολαύσω ειρηνικά», δήλωσε ο καθηγητής Ανδρέας Ορφανίδης.

Ο πρόσφυγας αιτητής, καθηγητής Ανδρέας Ορφανίδης διαμηνύει ότι οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ εκτελούνται άνευ όρων από την εναγόμενη χώρα, στην προκειμένη από την Τουρκία, και πως ο αιτητής δεν έχει υποχρέωση να προσφύγει για θεραπεία στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here