Κορωνοϊός/Κύπρος: Πόσοι επιβάτες ελέχθηκαν από τις 31 Ιουλίου

0

Δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών σε 19 πτήσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έγινε από τις 31 Ιουλίου μέχρι τώρα, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων που εξέδωσε σχετικά με τα περιστατικά Covid-19, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σημειώνει, επίσης, ότι από την αλυσίδα του περιστατικού από τις ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής επιμολυνθεί 14 άτομα, ενώ ψέγει και το γεγονός ότι πρόσωπα δεν τηρούν τα πρωτόκολλα του υποχρεωτικού περιορισμού.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα, ότι και σήμερα 9 από τα 26 άτομα που ανακοινώθηκαν θετικά στον ιό ήταν στενές επαφές και παραβίασαν την καραντίνα τους είτε για να υποβληθούν στην εξέταση ιδιωτικά είτε μέσω του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου.

Παρά τις συστάσεις και τις προτροπές, σημειώνει, «φαίνεται ότι αρκετά άτομα δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες και δεν τηρούν τα πρωτόκολλα του υποχρεωτικού περιορισμού ειδικά όταν είναι στενές επαφές».

Επίσης, αναφέρει ότι σήμερα συνολικά ανακοινώθηκαν άλλα 6 άτομα που συνδέονται με την αλυσίδα (cluster) του κρούσματος από τις ΗΠΑ που παραβίασε την καραντίνα, «επισκέφθηκε διάφορες περιοχές, διοργάνωσε και παραβρέθηκε σε πάρτι και δείπνο». Μέχρι στιγμής, τονίζεται, από εκείνο το κρούσμα έχουν επιμολυνθεί 14 άτομα.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι από τις 31 Ιουλίου μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε συνολικά 19 πτήσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Οι έλεγχοι αφορούσαν πτήσεις από Βιέννη, Wradow (Πολωνία), Ηράκλειο, Βουδαπέστη, Μύκονος (2 πτήσεις), Βερολίνο, Αθήνα (2 πτήσεις), Μονακο, Λονδίνο (2 πτήσεις), Birmingham, Debrecen (Ουγγαρία), Ζυρίχη, Θεσσαλονίκη (2), Λίβερπουλ, Κρακοβία.

Από τις 19 πτήσεις εντοπίστηκαν 3 κρούσματα στην πτήση από Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλία, 1 περιστατικό από Αθήνα την 1 Αυγούστου, Μύκονο όπου εντοπίστηκε 1 περιστατικό την 1η Αυγούστου και (1 άτομο) και Ζυρίχη στις 2 Αυγούστου, όπου εντοπίστηκε 1 πρόσωπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here