Κυβέρνηση: Τορπιλίζουν τις νέες προσπάθειες για το Κυπριακό

0

Η Προεδρία της Δημοκρατίας καταδικάζει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και τονίζει ότι η σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του καθεστώτος στα κατεχόμενα , να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, θα καταγγελθούν εκ νέου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των ΗΕ».

Δυστυχώς, σημειώνει η Προεδρία, «η σημερινή μαύρη επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους επιλέχθηκε από την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και την ψευδοκυβέρνηση, για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Άγκυρα ουδόλως σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, περιφρονώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα των ΗΕ».

Ταυτόχρονα, προστίθεται, «η Τουρκία και ο Πρόεδρός της, με τις ενέργειες τους, τορπιλίζουν την προοπτική δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, το οποίο ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για να εκδηλώσει τη νέα του πρωτοβουλία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού».

Καταληκτικά, η Προεδρία της Δημοκρατίας τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «και η σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here