Μειώνονται οι φρουροί πολιτικών Αρχηγών – Ενισχύουν την παλιά πόλη Λευκωσίας

0

Μειώνονται οι φρουροί των πολιτικών Αρχηγών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, καταθέτει πρόταση αύριο Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, με την οποία θα στοιχειοθετούνται οι λόγοι μείωσης των αστυνομικών – φρουρών των πολιτικών Αρχηγών. Της πρότασης, είχε προηγηθεί αξιολόγηση κινδύνου για όσους διαθέτουν φρουρά, εκ μέρους της Αστυνομίας. Από σύνολο 56 φρουρών λοιπόν θα παραμείνουν 35.

Ο αριθμός των φρουρών που δεν θα εκτελεί πλέον αυτά τα καθήκοντα θα αποσπαστεί αρχικά στη φρούρηση και στις περιπολίες στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, προς ενίσχυση των υφιστάμενων ουλαμών που επιχειρούν καθημερινά στο σημείο. Στόχος του Υπουργείου σύμφωνα με πληροφορίες είναι η δημιουργία ενός σπιτιού της Αστυνομίας (στο μοντέλο αυτού της Λεμεσού).

 

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο εδώ και καιρό βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Δημαρχείο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προκειμένου να εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία του σπιτιού. Η πρόταση κατατίθεται άμεσα και αναμένεται να τύχει έγκρισης και να τεθεί σε άμεση εφαρμογή.

Να σημειωθεί ότι στο πλάνο μείωσης φρουρών δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης αφού όπως αναφέρεται και σε ρεπορτάζ στον ημερήσιο Τύπο της Τετάρτης, λόγω του βίντεο του Al Jazeera και των καταιγιστικών εξελίξεων που ακολούθησαν ο κ.Συλλούρης δέχθηκε απειλές μετά την εμπλοκή του στην  εν λόγω υπόθεση. Επίσης, στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται μειώσεις στους φρουρούς πρώην Προέδρων και πρώην Πρώτων Κυριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με επιστολή του στον Αρχηγό Αστυνομίας τον περασμένο Οκτώβριο ανέφερε ότι δεν θέλει αστυνομικούς – οδηγούς.

 

Την εν λόγω πρόθεση χαιρέτισε τότε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here