Μέτρα Απριλίου: Τι ανακοινώνει το Υπουργικό

0

Η Κύπρος πέρασε το “crash test” Μαρτίου όχι φυσικά με άριστα, αλλά τουλάχιστον τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσίασαν μια κάποια σταθεροποίηση, με τους επιστήμονες να ανάβουν έτσι πράσινο φως για χαλαρώσεις, συγκρατημένες από 1η Απριλίου. 
«Λίγο δύσκολο να πάμε πιο θαρραλέα και πιο ανοικτά ακόμα λόγω του αστάθμιτου παράγοντα και του μεταλλαγμένου στελέχους το οποίο δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί τις επόμενες μέρες, αν έχουμε μια μικροέξαρση», δήλωσε ο Πέτρος Καραγιάννης.

Δεδομένη θεωρείται πλέον η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου παγκύπρια και των δημοτικών σχολείων στη Λεμεσό, με επικρατέστερη ημερομηνία επιστροφής στις 2 Απριλίου, μετά από σχετική εισήγηση των υπουργείων υγείας και παιδείας.

Γυμνάσια παγκύπρια και δημοτικά στη Λεμεσό: Επιστροφή Παρασκευή 2 Απριλίου (εισήγηση υπουργείων Υγείας και Παιδείας) 

Για το 8998 επικράτησαν δύο σχολές ανάμεσα στους επιστήμονες, πλήρης κατάργηση ή τα δύο μηνύματα ημερησίως να γίνουν τρία. Ασφαλείς πληροφορίες του OMEGA αναφέρουν πως σε μια “μέση” λύση,  αναμένεται να δοθεί το ένα επιπλέον μήνυμα, αλλά για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ μόνο για την 1η Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθούν κάποιες ειδικές χαλαρώσεις όπως έγινε με την Καθαρά Δευτέρα.”

ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
8998: 1 επιπλέον μήνυμα τα Σαββατοκύριακα και για την 1η Απριλίου
1η Απριλίου: Επιπλέον χαλαρώσεις μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα 

«Αν υπάρξουν κάποιες περαιτέρω χαλαρώσεις εκτός από το άνοιγμα των σχολείων και ούτω καθεξής, να φύγουν και τα sms ταυτοχρόνως ίσως να είναι δραστική αυτή η ενέργεια. Επομένως πρέπει να υπάρξει ένα ισοζύγισμα», εξηγεί ο Πέτρος Καραγιάννης.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ 

Μικρές χαλαρώσεις αναμένεται να δοθούν σε σχέση με τη λειτουργία των φροντιστηρίων και των γυμναστηρίων. Η σκέψη είναι να δοθεί αύξηση κατά δύο ή τεσσάρων ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων χώρων.

ΜΙΚΡΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ 
Φροντιστήρια, Γυμναστήρια: Αύξηση κατά δύο ή τεσσάρων των επιτρεπόμενων ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων χώρων

ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

Στον “πάγο” και εκτός ατζέντας τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη παραμένουν οι χώροι εστίασης και τα ξενοδοχεία, αφού δεν προκρίνεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση. Ειδικοί και κυβέρνηση εξάλλου δεν θέλουν μεγάλα ανοίγματα για αυτό και δεν θα γίνει επίσης οποιαδήποτε αλλαγή σε ό,τι αφορά την ώρα απαγόρευσης στην κυκλοφορία και στις συναθροίσεις.
Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Από omegalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here