Νέες διώξεις και συλλήψεις «Γκιουλενιστών» σε Τουρκία και κατεχόμενα

0

Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διώξεων ύποπτων «γκιουλενιστών» οι Τουρκικές αρχές απλώνοντας πλοκάμια και στην κατεχόμενη Κύπρο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές ασφαλείας δήλωσαν σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου ότι συνέλαβαν τουλάχιστον 160 υπόπτους για τους φερόμενους δεσμούς τους με την «τρομοκρατική οργάνωση» Fetullah (FETO), την ομάδα πίσω από το πραξικόπημα του 2016.
Νωρίτερα, οι εισαγγελείς στη δυτική επαρχία της Σμύρνης εξέδωσαν ένταλμα για 238 υπόπτους στο πλαίσιο έρευνας για τη διείσδυση της τρομοκρατικής οργάνωσης στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ανώνυμη πηγή ασφαλείας της Τουρκίας.
«Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων 218 ενεργών υπαλλήλων, κατηγορούνται για τακτική επικοινωνία από τα μέλη της FETO μέσω συνδρομητικού τηλεφώνου. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε μια σειρά ταυτόχρονων επιχειρήσεων σε 60 επαρχίες και της κατεχόμενης Κύπρου.
Η Τουρκική Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο εξόριστος στις ΗΠΑ Ιμάμης Φετγκιουλάχ Γκιουλέν ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 251.
Η ισλαμική Κυβέρνηση ΑΚP της Άγκυρας κατηγορεί επίσης το FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here