Ο Μουσταφά Ακιντζί να μην συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, λέει το ΚΕΕ

0

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί απώλεσε την εμπιστοσύνη του «λαού» και ενόψει των επερχόμενων «εκλογών» δεν πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αποφάσισε η συνέλευση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) σε έκτακτη της συνεδρία στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την ομόφωνη απόφαση ανέγνωσε ο αρχηγός του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές του κ. Ακιντζί σε σχέση με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία ως απαράδεκτες.

Η Τουρκία ενήργησε σύμφωνα με το δικαίωμα της αυτοάμυνας και η επιχείρηση δεν είναι πόλεμος που στοχεύει στο αιματοκύλισμα, αλλά μια επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας, υποστήριξε.

Καταδίκασε τη διαστρέβλωση, όπως είπε, από τον κ. Ακιντζί της «ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο», όπως απεκάλεσε την τουρκική εισβολή του 1974, υποστηρίζοντας ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο».

Όπως πρόσθεσε ο “πρωθυπουργός”, η δήλωση του κ. Ακιντζί για την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης δεν αντανακλά τα αισθήματα των Τούρκων της Κύπρου και η προσπάθεια να φέρει την Τουρκία και τους Τούρκους της Κύπρου σε αντιπαράθεση αποβαίνει κατά των συμφερόντων των Τ/κ.

Λέγοντας ότι ο κ. Ακιντζί δεν εκπροσωπεί τη βούληση του τ/κ «λαού» εφόσον έκανε αναφορές που αμφισβητούν την ύπαρξη και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τ/κ στο νησί, ο κ. Τατάρ είπε πως ο Μουσταφά Ακιντζί απώλεσε την εμπιστοσύνη του κόσμου για τις διαπραγματεύσεις και δεδομένου ότι ακολουθούν «εκλογές» στο κοντινό μέλλον, ο κ. Ακιντζί δεν πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here