ΠτΔ: Φθηνότερο ρεύμα στον λαό από έλευση ΦΑ και άνοιγμα της αγοράς

0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της ΑΗΚ για το 2019, από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής κ. Μιχάλη Κωμοδρόμο.
Επιδίδοντας την έκθεση ο κ. Κωμοδρόμος είπε ότι «η έκθεση περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες του έργου της ΑΗΚ, τα οικονομικά αποτελέσματα, τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις και τις προκλήσεις που καλείται ο Οργανισμός να αντιμετωπίσει.
Τα αποτελέσματα για το 2019 είναι θετικά, ωστόσο με τα σημερινά αποτελέσματα για το 2020 φαίνεται ότι θα είναι αρνητικά. Αυτό οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και στα 35 εκ. που έχει απορροφήσει η ΑΗΚ ως αποτέλεσμα της μείωσης της τιμής κατά 10% για έξι μήνες.
Σκοπός μας είναι αυτή τη στιγμή να προετοιμάσουμε τον Οργανισμό, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέα αλλαγές στον χώρο της ενέργειας. Με ισχυρή κοινωνική συνείδηση, ευθύνη και επιχειρηματική αυτοπεποίθηση».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την ΑΗΚ «για τη σωστή διαχείριση και για την κοινωνική ευαισθησία όσον αφορά τη μείωση του ρεύματος κάτω από τις συνθήκες που περνούμε”, προσθέτοντας ότι “ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε το άνοιγμα της αγοράς. Πιστεύω ότι ο ενεργειακός σταθμός για την προμήθεια φυσικού αερίου προχωρά με τα χρονοδιαγράμματα, όπως έχουν τεθεί, έτσι ώστε το 2022 να έχουμε ολοκληρώσει το έργο, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα προμήθειας υγραερίου που θα μειώσει κάθετα το κόστος παραγωγής και κατά αυτό τον τρόπο θα έχουμε και φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα προς τον κυπριακό λαό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here