Συνέρχεται υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η επιτροπή αξιολόγησης για τον κορωνοϊό

0

Συνέρχεται σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη η διϋπουργική επιτροπή αξιολόγησης για θέματα κορωνοϊού.

Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα αρχίσει στις 09:15.

Η διυπουργική συνέρχεται, καθώς ήδη η Κύπρος μετρά 95 κρούσματα της νόσου (περιλαμβανομένων και 3 στις Βρετανικές Βάσεις) και ενώ έχουν προστεθεί 20 συνολικά κρούσματα το Σαββατοκύριακο.

Η διϋπουργική θα προβεί σε μια ανασκόπηση της κατάστασης, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ληφθούν αποφάσεις για κάποια νέα μέτρα.

Σημειώνεται ότι επικρατεί δυσφορία αφού δεν πολλοί δεν υπακούν στα προληπτικά μέτρα κατά τις εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο πολλοί να εισρεύσουν σε πάρκα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεντρώσεις κόσμου, κάτι που αντίκεται στις συστάσεις. ΟΙ εικόνες αυτές ώθησαν την ιατρική κοινότητα να συστήσει στην κυβέρνηση την υιοθέτηση πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Ενδεικτικά, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανάρτησή στο Twitter προβαίνει σε μια κατ’ επείγουσα σύσταση για άμεση επιβολή απαγόρευσης κάθε άσκοπης μετακίνησης και κυκλοφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here