Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν – Μερικό lockdown στη Λεμεσό

0

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (17/10) η σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής, οι οποίοι προέβηκαν σε αξιολόγηση της «κρίσιμης κατάστασης» – όπως την περιέγραψε  ο Υπουργός Υγείας- σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό καθώς «είμαστε σε πολύ οριακό σημείο», σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Η σύσκεψη έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και ανακοινώθηκαν περαιτέρω μέτρα προς διαχείριση της κατάστασης και αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 κατέρριπτε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με αποκορύφωμα τον τριψήφιο αριθμό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα και 51 την Τετάρτη για να εκτοξευθούν την Πέμπτη στα 104, ενώ την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 94 νέα περιστατικά.

Λόγω της αύξησης των περιστατικών ανά το Παγκύπριο κυρίως σε εργασιακούς χώρους αποφασίστηκε ότι τα μέτρα για Λευκωσία και Λεμεσό, επεκταθούν σε όλες τις επαρχίες.

Συγκεκριμένα:

  • Δέκα άτομα σε σπίτια.
  • Κεκλεισμένων των θυρών αγώνες.
  • Χώροι εστίασης 75 άτομα μέσα και 150 έξω.
  • Γάμοι 350 καθισμένοι.
  • Στη Λεμεσό κλείνουν τα μαγαζιά στις 10:30 – Σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας μετά τις 11:30
  • Επαναφορά μέτρου στις Υπεραγορές για εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων, δηλαδή μεταξύ 8 και 9 το πρωί θα εξυπηρετούνται μόνο όσοι ανήκουν σε αυτές.

Όπως αναφέρθηκε θα εκδοθεί διάταγμα από το πρωί της Κυριακής (18/10) και θα ισχύει για δυο βδομάδες.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας απεύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων, τονίζοντας για άλλη μια φορά πως η κατάσταση είναι κρίσιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here