Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Σίσι

0

Οι διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο απασχόλησαν σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, την Πέμπτη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά από θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ενέργειας, ενώ επίσης αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις περιφερειακών ζητημάτων που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει η αιγυπτιακή προεδρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ισχυρές σχέσεις των δύο χωρών που αναπτύσσονται σε διάφορους τομείς, τονίζοντας τα προγράμματα συνεργασίας και φιλίας με την Αίγυπτο, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της από κοινού συνεργασίας με την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι εξήρε τη συνεχή ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που αντανακλάται στο συντονισμό και την τακτική διαβούλευση σε όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επιβεβαίωσε την επιθυμία του να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν έτι περαιτέρω τόσο η διμερής συνεργασία Αιγύπτου – Κύπρου όσο και η κοινή τους συνεργασία με την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here