ΥΠΑΜ: Αρκετά κρίσιμη για την πατρίδα μας η περίοδος που διανύουμε

0

Κρίσιμη για την πατρίδα μας είναι η περίοδος που διανύουμε είπε ο Υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης της άσκησης ΤΑΜΣ Πύρινο Βέλος. Ο Χαράλαμπος Πετρίδης μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε ότι πρωταρχικός στόχος του ΥΠΑΜ είναι η συνεχής αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

«Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη σημερινή εντυπωσιακή άσκηση, η οποία διεξάχθηκε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

 

Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας», είπε ο ΥΠΑΜ.

«Ακολουθούμε πιστά ένα δομημένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, προκειμένου η Εθνική Φρουρά να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι αρκετά κρίσιμη για την πατρίδα μας. Οι τούρκικες επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ μας, αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη», συμπλήρωσε.

Ο ΥΠΑΜ παράλληλα συνεχάρη όλο το προσωπικό, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς ΣΥΟΠ και κληρωτούς οπλίτες για τη συμμετοχή στην άσκηση «Πύρινο Βέλος-2020». «Απέδειξαν τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και επιχειρησιακής ικανότητας της Δύναμης.

Ταυτόχρονα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους συμμετέχοντες Εθνοφύλακες από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ορεστιάδας. Η παρουσία τους, αλλά και η συμμετοχή τους στην Άσκηση, αναδεικνύει τις αδερφικές σχέσεις Κύπρου- Ελλάδας και τη διαχρονική στήριξη του Ελληνικού Κράτους στην Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here