Υπάρχει πρόστιμο για μη έγκαιρη υποβολή φορολογικής δήλωσης- Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν

0

Πλησιάζει η προθεσμία για την έγκαιρη υποβολή (χωρίς πρόστιμο) της Δήλωσης Εισοδήματος Μισθωτού και της πληρωμής του οφειλόμενου φόρου (χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις) που υπολογίζεται από την αυτοφορολογία Μισθωτού.

Σύμφωνα με την Αρχιφοροθέτη Άννα Φαντάρου που επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας η καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Δεκεμβρίου 2020, απομένουν δηλαδή μόλις 12 μέρες.

Σύμφωνα με την κυρία Φαντάρου απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της πιο πάνω Δήλωσης, είναι η ηλεκτρονική εγγραφή στο σύστημα TaxisNet – Άμεσης Φορολογίας ενώ για το 2020 μέχρι στιγμής ένα ποσοστό της τάξης του 75% έχει υποβάλει την αίτησή του.

Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση

Υποχρέωση για υποβολή φορολογικής δήλωσης έχουν τα άτομα που το μεικτό εισόδημά τους για το 2019 ξεπερνά τις 19.500 ευρώ, ενώ πιθανότατα αυτό θα αλλάξει για την φορολογική δήλωση του 2020 που σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε η υποβολή φορολογικής δήλωσης θα είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαρτήτου εισοδήματος με κάποιες μικρές εξαιρέσεις.

Όπως μας τόνισε η κυρία Φαντάρου θα πρέπει οι χρήστες του Taxis Net να προσέξουν να κάνουν «οριστική υποβολή» καθώς αν κάνουν «προσωρινή φύλαξη» η δήλωσή τους δεν θα έχει υποβληθεί.

Να σημειώσουμε ότι όσους το μεικτό εισόδημα ξεπερνά τις 19.500 ευρώ και δεν υποβάλουν αίτηση, υπόκεινται σε πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ στο οφειλόμενο ποσό φορολογίας μπαίνουν τόκοι και επιβαρύνσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here