Υπάρχουν ή όχι φόβοι για 2ο κύμα κορωνοϊού -Τί λέει ο Υπ.Υγείας

0

Αν οι Κύπριοι πολίτες, λαμβάνουν τα μέτρα που πρέπει, δεν πρέπει να φοβούνται για δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, έστω και αν υπάρξει στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος διεμήνυσε πως όσο δεν υπάρχει εμβόλιο για τον SARS–CoV-2, ο κίνδυνος πισωγυρίσματος είναι υπαρκτός και πρέπει να τον αποφύγουμε.

Προβαίνοντας σε απολογισμό των ενεργειών για αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κύπρο, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε πως οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση και να μην επαναπαυτούν, σημειώνοντας ότι η στρατηγική της άρσης των περιορισμών στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υπευθυνότητα των πολιτών, στην ατομική και συλλογική ευθύνη.

Όπως σημείωσε η άρση των περιοριστικών μέτρων δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλούνται όλοι να συμπεριφερθούν με προσοχή, τονίζοντας ότι «ο ιός δεν έχει φύγει από την κοινωνία και μέχρι να εξευρεθεί το εμβόλιο οφείλουν όλοι να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας». «Αν όλοι είμαστε κοινωνικά υπεύθυνοι», είπε, «και παίρνουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας δεν έχουμε να ανησυχούμε για τον κορωνοϊό, ούτε από εισαγόμενη, ούτε από εγχώρια μετάδοση. Εάν τα παραλείψουμε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος».

Σε σχέση με το οικονομικό κόστος, για το υγειονομικό κομμάτι που εμπίπτει στο Υπουργείο Υγείας, ο αρμόδιος Υπουργός είπε πως η πανδημία στοίχισε πέραν των 60 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, σημείωσε πως το τελικό κόστος δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

 

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο δεύτερου κύματος, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι οι απόψεις των επιστημόνων διίστανται, τονίζοντας πως αν οι Κύπριοι πολίτες λαμβάνουν τα μέτρα που πρέπει δεν πρέπει να φοβούνται για δεύτερο κύμα, έστω και αν υπάρξει στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here