ΥΠΕΣ: Στο πλαίσιο ολιστικής διαχείρισης Μεταναστευτικού oι εικονικοί γάμοι

0

Υπάρχει θέμα με τους εικονικούς γάμους στην Κύπρο, το οποίο θέλουμε να επιλύσουμε ως μέρος της ολιστικής προσέγγισης που έχουμε για διαχείριση του Μεταναστευτικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών Λοϊζος Μιχαήλ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σύμφωνα με το οποίο η Κύπρος δέχθηκε καταγγελίες από Πορτογαλία και Ρουμανία, δια των πρέσβεων τους στην Κύπρο., για την τέλεση εικονικών γάμων σε κάποια δημαρχεία με αποτέλεσμα πολίτες τους να τυγχάνουν εκμετάλλευσης από κυκλώματα, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως «το θέμα των εικονικών γάμων είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί ιδιαιτέρως ως ένας από τους βασικούς πυλώνες των μεταναστευτικών ροών που έχουμε στην Κύπρο, και η αντιμετώπισή του αποτελεί μέρος της ολιστικής προσέγγισης και πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει ο Υπουργός Εσωτερικών σε σχέση με τη διαχείριση του Μεταναστευτικού».
Ο κ. Μιχαήλ επεσήμανε πως «έχουμε καταγράψει συγκεκριμένα στοιχεία», σημειώνοντας πως ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο την πρότασή του για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού και «μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα είναι και η διαχείριση του θέματος των εικονικών γάμων».
Ανέφερε πως στην πολιτική για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού που θα παρουσιάσει ο  Υπουργός Εσωτερικών θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες προτάσεις για αντιμετώπιση του θέματος των εικονικών γάμων, ενώ σε ότι αφορά τις καταγγελίες από Πορτογαλία και Ρουμανία επεσήμανε πως «έχουμε υπόψη μας τις ρηματικές διακοινώσεις που έγιναν για το θέμα αυτό από συγκεκριμένες πρεσβείες, όμως εμείς εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις και δεν επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτές τις χώρες».
Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για την υφιστάμενη κατάσταση, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως «ευθύνη υπάρχει σε πολλά επίπεδα και επειδή υπάρχει σε πολλά επίπεδα πρέπει να λύσουμε το θέμα αυτό ολιστικά για να μην συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια φαινόμενα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here