Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑυξήθηκαν κατά 2.648 οι εργαζόμενοι στην Κυβέρνηση τον Μάρτιο

Αυξήθηκαν κατά 2.648 οι εργαζόμενοι στην Κυβέρνηση τον Μάρτιο

Ημερομηνία:

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Στροβόλου: Δημιουργεί νέα διάβαση πεζών

Ο Δήμος Στροβόλου σύμφωνα με τις εξουσίες που του παρέχονται από τους Περί Τροχαίας Κινήσεως Δημοτικούς Κανονισμούς Στροβόλου και αφού έλαβε την κατά Νόμο συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας, αποφάσισε την εφαρμογή του πιο κάτω μέτρου τροχαίας:

Κλειστός ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς παραμένει κλειστός, λόγω των εργασιών που εκτελούνται στην είσοδο του κτηρίου,

Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Λάρνακας: Ενημερώνει για την εκστρατεία καθαρισμού

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει ότι στις 14 Απριλίου 2025 ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού οικοπέδων και ανοικτών χώρων από τα Συνεργεία του Δήμου.

Δήμος Στροβόλου: Θεσμοθετεί ενοριακά συμβούλια

Ο Δήμος Στροβόλου θεσμοθετεί τα ενοριακά συμβούλια, ένα για κάθε ενορία του Στροβόλου,

Δήμος Λακατάμιας: Στόχος ένας Δήμος με Πρότυπες Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Ο Δήμος Λακατάμιας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών, διαχρονικά στοχεύει στην αύξηση της συμμετοχής των δημοτών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Αύξηση 5,1% (2.648 άτομα) παρουσίασε η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2024, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία.  

Συγκεκριμένα, η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2024 ανήλθε στα 54.751 άτομα. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριο του 2024), η απασχόληση στην Κυβέρνηση παρουσίασε τον Μάρτιο του 2024 αύξηση 54 άτομα.

Στη Δημόσια Υπηρεσία, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, απασχολήθηκαν 23.208 άτομα τον Μάρτιο του 2024, στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία 17.617 άτομα και στις Δυνάμεις Ασφαλείας 13.926 άτομα.

Πιο αναλυτικά, στη Δημόσια Υπηρεσία απασχολούνταν 12.013 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.269 εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 1.289 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ) και 5.637 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία το Μάρτιο του 2024 αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (51,8%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (5,6%).

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία απασχολούνταν 11.880 μόνιμοι υπάλληλοι, 1.184 ΕΑΧ, 4.401 ΕΟΧ και 152 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (67,4%) και το μικρότερο οι ωρομίσθιοι (0,9%).

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας απασχολούνταν 8.190 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.689 ΕΑΧ, 300 ΕΟΧ και 747 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στις Δυνάμεις Ασφαλείας το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (58,8%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (2,2%).

Εξάλλου, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, το 1ο τρίμηνο του 2024 απασχολήθηκαν στην Κυβέρνηση κατά μέσο όρο 32.070 μόνιμοι υπάλληλοι, 10.183 ΕΑΧ, 5.866 ΕΟΧ και 6.579 ωρομίσθιοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Νέα