Αναστασιάδης για πόρισμα ερευνητικής – Θα αναλάβω τις ευθύνες της Κυβέρνησης

0

Σε δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τόσο όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής και τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, όσο και για το πόρισμα των πολιτογραφήσεων τις ερευνητικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε: «Μετά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων θεωρώ καθήκον μου μετά το τέλος των εκλογών να καλέσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης αποδεκτής κυβερνήσεως έτσι ώστε στόχος να είναι όχι ο διαμοιρασμός εξουσίας αλλά να δούμε πώς μπορεί συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις και με το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας επιτύχουμε στόχους που αφορούν τους νέους, την Κύπρο του αύριο».

Όσον αφορά το πόρισμα ο Πρόεδρος δήλωσε: «Έγινε μια εμπεριστατωμένη, τεκμηριωμένη και καλά δομημένη έκθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες. Υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως βεβαίως και πολιτικές. Γι’ αυτό είπα ότι αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν εις την παρούσα Κυβέρνηση. Ήταν μια διαχρονική αδυναμία των εκάστοτε Κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here