Διαρροή υγραερίου σε κατοικία- Υπερήλικας σώθηκε από συγγενικό του πρόσωπο

0

Διαρροή υγραερίου σε θερμάστρα προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στην οποία βρισκόταν υπερήλικας ο οποίος και απομακρύνθηκε από συγγενικό του πρόσωπο πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρεται ότι στις 16.56 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στην κοινότητα Αρεδειού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.34.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο σαλόνι και επεκτάθηκε στην ξύλινη οροφή οικίας. Ένας ηλικιωμένος 94 ετών που βρισκόταν εντός της οικίας διασώθηκε από συγγενικό του πρόσωπο πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν οι τυλιχτήρες νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα καθώς επίσης και αναπνευστικές συσκευές .

Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές το σαλόνι με τον εξοπλισμό του και κατέρρευσε τμήμα της στέγης της κατοικίας .Ο ένοικος της κατοικίας μεταφέρθηκε από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από διαρροή υγραερίου σε θερμάστρα.

Εξάλλου στις 21.50 λήφθηκε κλήση πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα παρά την εκκλησία της Παναγίας της Καρμιώτισσας στα πάνω Πολεμίδια στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 22.07. Το μηχανοκίνητο όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε χωράφι παρά την εκκλησία.

Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα από τα πυροσβεστικά οχήματα.. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Επίσης στις 16.52 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στο Δάλι . Όχημα συγκρούστηκε μετωπικά με δεύτερο όχημα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε μαζί με άλλα τρία άτομα τα οποία εξήλθαν των οχημάτων πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ασθενοφόρα στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 20ης Νοεμβρίου μέχρι και τις 06.00 σήμερα ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια ,19 πυρκαγιές,13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here