ΑρχικήΕιδήσειςΕΟΑ Λεμεσού: Στηρίζει τους επαγγελματίες του Κατασκευαστικού Τομέα

ΕΟΑ Λεμεσού: Στηρίζει τους επαγγελματίες του Κατασκευαστικού Τομέα

Ημερομηνία:

Σχετικά Άρθρα

Ο «σεισμός» Όρμπαν και ο φόβος κατάρρευσης του Ευρώ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς για πρώτη φορά Ευρωπαίος ηγέτης θέτει ανοιχτά ζήτημα ενδεχόμενης κατάρρευσης του ευρώ, εάν προχωρήσει η συζητούμενη υφαρπαγή των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Movember στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ψυχική και σωματική υγεία των ανδρών, και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ενώνει τις δυνάμεις του με το Movember Cyprus για μια δράση που θέλει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση.

Η Ευρώπη σε νέα κρίση χρέους- Το ΔΝΤ προειδοποιεί για «πανευρωπαϊκά μνημόνια»

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα δημοσιονομικής αστάθειας, που απειλεί να αναβιώσει τις πιο σκοτεινές μνήμες της προηγούμενης δεκαετίας.

Επιστημονική εκδήλωση στο Παν. Νεάπολις Πάφος: «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά»

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος διοργανώνει την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο «Κερύνεια» του Πανεπιστημίου, επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά.

Προκηρύσσονται Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026 στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Η Μονάδα Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος (Neapolis University Pafos – NUP), ανακοινώνει νέα προκήρυξη περιορισμένων θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων (Υ.Δ.) για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Νερού στην Λεμεσό, πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο με θέμα «Ορθή Εφαρμογή και Συμμόρφωση με τις πρόνοιες του Κανονισμού Πυροπροστασίας (Κανονισμός 61ΙΑ) κατά τον Σχεδιασμό Οικιστικών Αναπτύξεων», μία από τις δράσεις του ΕΟΑ Λεμεσού ως μέρος της συλλογικής προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας αδειοδότησης.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν Μέλη του ΕΤΕΚ, Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί αλλά και επαγγελματίες του Κατασκευαστικού Τομέα, Διευθυντικά Στελέχη και μέλη του ΕΟΑ Λεμεσού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεχούς επαφής και αλληλεπίδρασης με τους μελετητές με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης και τις συνεχείς προσπάθειες του Οργανισμού προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ανέφερε ότι είναι καθήκον του Οργανισμού να ενημερώνει για όλες τις παραμέτρους των εξελίξεων που αφορούν ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο η πυροπροστασία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Θεωρούμε τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού τομέα ως στρατηγικούς συνεργάτες μας, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε νέους, σύγχρονους, μοντέρνους, αποτελεσματικούς, ευέλικτους Oργανισμούς Aυτοδιοίκησης”.

Εισαγωγική Ομιλία έγινε επίσης από τον κ. Αλέξη Παπαδόπουλο, Αρχιτέκτονα και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ και την κ. Νατάσα Κωνσταντίνου, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη του Τομέα Οικοδομικού Ελέγχου η οποία αναφέρθηκε στο Νέο Πλαίσιο Αδειοδότησης. 

Η παρουσίαση του «Οδηγού Ερμηνείας για τον Κανονισμό Προστασίας» έγινε από τον Δρ. Σπύρο Σπύρου, Director and Principal Fire Safety Engineer IntFire (Cyprus) Ltd.

Μετά την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους, και ακολούθησε δεξίωση.

Τελευταία Νέα