Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕπαφές Χατζημανώλη στη Γενεύη για προβολή κυπριακής ναυτιλίας

Επαφές Χατζημανώλη στη Γενεύη για προβολή κυπριακής ναυτιλίας

Ημερομηνία:

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Στροβόλου: Δημιουργεί νέα διάβαση πεζών

Ο Δήμος Στροβόλου σύμφωνα με τις εξουσίες που του παρέχονται από τους Περί Τροχαίας Κινήσεως Δημοτικούς Κανονισμούς Στροβόλου και αφού έλαβε την κατά Νόμο συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας, αποφάσισε την εφαρμογή του πιο κάτω μέτρου τροχαίας:

Κλειστός ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς παραμένει κλειστός, λόγω των εργασιών που εκτελούνται στην είσοδο του κτηρίου,

Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Λάρνακας: Ενημερώνει για την εκστρατεία καθαρισμού

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει ότι στις 14 Απριλίου 2025 ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού οικοπέδων και ανοικτών χώρων από τα Συνεργεία του Δήμου.

Δήμος Στροβόλου: Θεσμοθετεί ενοριακά συμβούλια

Ο Δήμος Στροβόλου θεσμοθετεί τα ενοριακά συμβούλια, ένα για κάθε ενορία του Στροβόλου,

Δήμος Λακατάμιας: Στόχος ένας Δήμος με Πρότυπες Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Ο Δήμος Λακατάμιας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών, διαχρονικά στοχεύει στην αύξηση της συμμετοχής των δημοτών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Σειρά συναντήσεων για προβολή και προώθηση της κυπριακής ναυτιλίας και ειδικότερα του κυπριακού νηολογίου πλοίων, πραγματοποίησε στη Γενεύη, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, αναφέρει σε ανακοίνωση του Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρεται, η κ. Χατζημανώλη, μετέβη στις 20 Ιουνίου στη Γενεύη όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, στα πλαίσια προβολής και προώθησης της κυπριακής ναυτιλίας και ειδικότερα του Κυπριακού νηολογίου πλοίων.  

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του ομίλου MSC (Mediterranean Shipping Company) Gianluigi Aponte, με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχοντες εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία. προστίθεται. «Η MSC είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ στο στόλο της αναμένεται να ενταχθούν σύντομα νέα σύγχρονα πλοία τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση», σημειώνεται. Στα πλαίσια αυτά, αναφέρεται, «συμφωνήθηκε όπως ενισχυθεί ο στόλος της εταιρείας με πλοία υπό κυπριακή σημαία, εφόσον το πλαίσιο των υπηρεσιών και πλεονεκτημάτων που παρέχονται από το Κυπριακό νηολόγιο, ανταποκρίνεται πλήρως στις προϋποθέσεις και τα πρότυπα τα οποία θέτει η εταιρεία».

Η κ. Χατζημανώλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της MSC Cruises, Pierfrancesco Vago, και άλλα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται του τομέα της κρουαζιέρας και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας της εταιρείας με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Τέλος, αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Ένωση Ελβετών Πλοιοκτητών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υφυπουργός Ναυτιλίας «είχε την ευκαιρία να  παρουσιάσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών» που παρέχει η νηολόγηση πλοίων υπό κυπριακή σημαία, η εγκατάσταση ναυτιλιακής εταιρείας στην Κύπρο, καθώς και οι πρόνοιες του Κυπριακού συστήματος φόρου χωρητικότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Νέα