Εργα 202 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ή θα υλοποιηθούν στην επαρχία Αμμοχώστου, λέει ο Καρούσος

0

Έργα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 202 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκαν, είναι υπό κατασκευή ή δρομολογούνται, σε Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος.

Πρόσθεσε ότι «σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, έχουν ολοκληρωθεί, είναι υπό κατασκευή ή έχουν δρομολογηθεί 81 συνολικά έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στα 202 εκατομμύρια ευρώ, που αρχίζουν από το δασάκι της Αχνας και φτάνουν μέχρι τον Πρωταρά». Μεταξύ των έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή είναι η ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου, έχει ολοκληρωθεί το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας και εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Μεσαιωνικού Μοναστηριού επίσης στην Αγία Νάπα, σημείωσε.

Ακόμα, όπως δήλωσε, «στο Παραλίμνι ολοκληρώθηκε το έργο της λεωφόρου 1ης Απριλίου, τον επόμενο μήνα τελειώνει η κατασκευή του κτιρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του παραλιακού μετώπου, ενώ βγήκε σε προσφορά και η ανάπλαση της Λεωφόρου Κάππαρη». Επίσης, συνέχισε, τους επόμενους μήνες θα προκηρυχθεί το πολύ σημαντικό έργο του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, ένα πολυαναμενόμενο έργο από τις τοπικές Αρχές, αφού θα διευκολύνει τη ζωή πάρα πολλών συμπολιτών μας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως «έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ προς τις τοπικές Αρχές, που βρίσκονται κάτω από το Συμβούλιο  Αποχετεύσεως Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ), ούτως ώστε να γίνει επίστρωση των δρόμων του οδικού δικτύου, που είχαν υποστεί ζημιές λόγω της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος».

Ανέφερε επίσης ότι «τις επόμενες εβδομάδες υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας με όλες τις τοπικές Αρχές, για να εγκατασταθούν νέα στέγαστρα στις στάσεις λεωφορείων, ούτως ώστε να εφαρμοστεί και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η συγκεκριμένη πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών. Ακόμα, σημείωσε «έχουμε βοηθήσει όλες τις Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με την εκτέλεση σημαντικών έργων, όπως την λεωφόρο Καρύων στο Αυγόρου, την κατασκευή πεζοδρομίων και συντηρήσεις του οδικού δικτύου και διάφορα άλλα έργα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ».

Ερωτηθείς για τη μαρίνα Αγίας Νάπας ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως η μαρίνα είναι μεταξύ των έργων που άρχισαν και συνεχίζονται με στόχο την αναβάθμιση των Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ποιότητας ζωής τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων επισκεπτών. «Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζουμε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου η οποία έχει αρχίσει μετά τις επιπτώσεις που είχε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here