ΑρχικήΚοινωνίαΕτοιμάζει έκθεση για το Κυπριακό η Ολγκίν

Ετοιμάζει έκθεση για το Κυπριακό η Ολγκίν

Ημερομηνία:

Σχετικά Άρθρα

Ο «σεισμός» Όρμπαν και ο φόβος κατάρρευσης του Ευρώ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς για πρώτη φορά Ευρωπαίος ηγέτης θέτει ανοιχτά ζήτημα ενδεχόμενης κατάρρευσης του ευρώ, εάν προχωρήσει η συζητούμενη υφαρπαγή των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Movember στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ψυχική και σωματική υγεία των ανδρών, και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ενώνει τις δυνάμεις του με το Movember Cyprus για μια δράση που θέλει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση.

Η Ευρώπη σε νέα κρίση χρέους- Το ΔΝΤ προειδοποιεί για «πανευρωπαϊκά μνημόνια»

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα δημοσιονομικής αστάθειας, που απειλεί να αναβιώσει τις πιο σκοτεινές μνήμες της προηγούμενης δεκαετίας.

Επιστημονική εκδήλωση στο Παν. Νεάπολις Πάφος: «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά»

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος διοργανώνει την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο «Κερύνεια» του Πανεπιστημίου, επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά.

Προκηρύσσονται Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026 στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Η Μονάδα Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος (Neapolis University Pafos – NUP), ανακοινώνει νέα προκήρυξη περιορισμένων θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων (Υ.Δ.) για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026.

Δεν θα σταματήσει να πιέζει για διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε τη Δευτέρα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς ανακοίνωσε ότι η αποστολή της φτάνει στο τέλος της και ότι θα ενημερώσει τις επόμενες τον Αντόνιο Γκουτέρες για τις επαφές της.

Σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά, η κ. Ολγκίν, σημείωσε ότι είναι στο τέλος της αποστολής της και ότι θα ετοιμάσει μια έκθεση ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ τις επόμενες ημέρες, και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κύπρο.

«Θα πιέζω μέχρι την τελευταία μέρα» είπε, εκφράζονταν την πεποίθηση ότι «αυτό αξίζει ο λαός της Κύπρου», και ότι αυτό θέλουν και τα Ηνωμένα Έθνη και ειδικά ο Γενικός Γραμματέας.

Ανέφερε ότι οι συναντήσεις που είχε στην Κύπρο «ήταν καλές», και ότι συζήτησε πολύ για διάφορα θέματα, «οπότε νομίζω ότι οι ηγέτες πρέπει να ακούσουν τον κόσμο».

Σημείωσε ότι ο κόσμος θέλει κοινό έδαφος, και ότι για αυτό θα συνεχίσει να πιέζει.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για το αν εννοεί πιέσεις για μια συνάντηση μεταξύ της ιδίας και των  δύο ηγετών, είπε ότι θα συνεχίσει να πιέζει και για αυτό. Ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να ανοίξουν δρόμοι και να υπάρξουν δυνατότητες, είπε, προσθέτοντας πως, το ελάχιστο που αξίζει ο λαός είναι ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, «οπότε θα συνεχίσω».

Όσον αφορά την έκθεσή της, η κ. Ολγκίν είπε ότι θα φροντίσει για την αμεροληψία των απόψεών της, και ότι θα γράψει τι θέλει η κοινωνία των πολιτών, τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί, «αλλά κυρίως τι θέλει ο λαός της Κύπρου».

Η κ. Ολγκίν αναχωρεί από το νησί, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ αύριο Τρίτη, αναμένεται να έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Νέα