Η Αγκυρα επιδιώκει πρόκληση επεισοδίων στη Δερύνεια, λέει ο Πρόεδρος, ζητά από συμμετέχοντες υπεύθυνη συμπεριφορά

0

Έκκληση προς όλους όσοι θα συμμετάσχουν το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση στο οδόφραγμα της Δερύνειας, απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με γραπτή του δήλωση, όπως συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Συγκεκριμένα, καλεί τους πολίτες που θα συγκεντρωθούν στο οδόφραγμα να μην επιτρέψουν στους εγκάθετους της Τουρκίας και τους «γκρίζουν λύκους» να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια προς όφελός τους. Παράλληλα, ο Νίκος Αναστασιάδης υπενθυμίζει και την ανάγκη της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η δήλωση:

Ενόψει της προγραμματισμένης αποψινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας ως αποτέλεσμα των εκνόμων ενεργειών της Τουρκίας που αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

1. Κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα τα συναισθήματα πικρίας και αγανάκτησης από τις συμπεριφορές της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, και προς τούτο έγιναν και οι σχετικές ενέργειες μας τόσο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ όσο και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

2. Σύμφωνα με πληροφορίες του κράτους, οι εγκάθετοι της Άγκυρας επιδιώκουν την πρόκληση επεισοδίων και θα χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσχημα από οποιαδήποτε τάχα εκτροπή των όσων δικαίως θα συγκεντρωθούν για να προασπίσουν τις δίκαιες αξιώσεις για το Βαρώσι και για τις άλλες κατεχόμενες περιοχές μας.

Για τούτο και απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, όπως συμπεριφερθούν υπεύθυνα και εκδηλώσουν τα συναισθήματα αγανάκτησης τους με τρόπο που να μην επιτρέψουν στους εγκάθετους της Τουρκίας και τους γκρίζους λύκους, που θα συγκεντρωθούν στον χώρο, να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια για να επιτύχουν αυτά που η Άγκυρα επιδιώκει.

3. Ταυτόχρονα, καλώ όσους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση να τηρήσουν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here