Η Cyta ανακοίνωσε τη λειτουργία του πρώτου δικτύου 5G στην Κύπρο

0

Η Cyta ανακοίνωσε την Κυριακή τη λειτουργία του πρώτου δικτύου 5G στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cyta, σε παρουσίαση στα κοινωνικά δίκτυα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Αντρέας Νεοκλέους ανακοίνωσε τη λειτουργία του νέου δικτύου της Cytamobile-Vodafone, «το οποίο παρέχει υπερυψηλές ταχύτητες (μέχρι 1Gbps), αυξημένη χωρητικότητα για ταυτόχρονη σύνδεση χιλιάδων συσκευών και πολύ γρήγορη απόκριση».

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοκλέους «αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα που θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το νέο δίκτυο, ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που αλλάζουν τα δεδομένα σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η γεωργία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση».

«Το δίκτυο 5G της Cytamobile-Vodafone έχει πληθυσμιακή κάλυψη 70% και αναμένεται να φτάσει στο 98% σε περίπου ένα χρόνο», προστίθεται.

Πρόσβαση στο δίκτυο 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές της Cytamobile-Vodafone, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και ανεξαρτήτως προγράμματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι συνδρομητές να διαθέτουν συσκευή 5G πιστοποιημένη στο δίκτυο της Cyta και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη 5G, αναφέρεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here