Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕιδήσειςIWA Cyprus 2025: Διεθνής επιτυχία με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος

IWA Cyprus 2025: Διεθνής επιτυχία με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος

Ημερομηνία:

Σχετικά Άρθρα

Movember στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ψυχική και σωματική υγεία των ανδρών, και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ενώνει τις δυνάμεις του με το Movember Cyprus για μια δράση που θέλει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση.

Η Ευρώπη σε νέα κρίση χρέους- Το ΔΝΤ προειδοποιεί για «πανευρωπαϊκά μνημόνια»

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα δημοσιονομικής αστάθειας, που απειλεί να αναβιώσει τις πιο σκοτεινές μνήμες της προηγούμενης δεκαετίας.

Επιστημονική εκδήλωση στο Παν. Νεάπολις Πάφος: «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά»

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος διοργανώνει την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο «Κερύνεια» του Πανεπιστημίου, επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά.

Προκηρύσσονται Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026 στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Η Μονάδα Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος (Neapolis University Pafos – NUP), ανακοινώνει νέα προκήρυξη περιορισμένων θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων (Υ.Δ.) για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026.

Επίσκεψη του University of Limerick στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος υποδέχθηκε, στις 6 Οκτωβρίου 2025, τον Καθηγητή Colin Fitzpatrick, Programme Manager του University of Limerick και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Εργασιακού Πακέτου WP1 της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE και την κα Josephine Page, Director of International Education του University of Limerick.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Κοινό Συνέδριο «6th Conference on Water Economics, Statistics and Finance & 10th Leading Edge Strategic Asset Management – LESAM», το οποίο φιλοξενήθηκε στην Πάφο από τις 28 έως τις 30 Απριλίου 2025, στο Coral Beach Hotel & Resort, με τη συμμετοχή 120 συνέδρων από 30 χώρες.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, το Πολυτεχνείο Κρήτης, και τις Ειδικές Ομάδες της Διεθνούς Ένωσης Υδάτων (IWA): Statistics & Economics και Strategic Asset Management, με την υποστήριξη της ίδιας της IWA, του κορυφαίου δικτύου παγκοσμίως επαγγελματιών του τομέα του νερού.

Οι εργασίες του τριημέρου περιλάμβαναν ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα με κοινές και παράλληλες συνεδρίες, διακεκριμένες ομιλίες και διαδραστικές παρουσιάσεις από κορυφαίους ειδικούς. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου δόθηκε έμφαση σε ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των υπηρεσιών ύδρευσης, οι δείκτες απόδοσης, η τιμολογιακή πολιτική, η στρατηγική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, η κυκλική οικονομία και ο ρόλος της καινοτομίας στον τομέα των υποδομών νερού. Το κοινό αυτό συνέδριο προσέφερε μία σπάνια ευκαιρία για ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και οργανισμών από όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσαν οι χαιρετισμοί που απεύθυναν κατά την εναρκτήρια συνεδρία ο Ανδρέας Α. Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και ο Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας και της διεθνούς διασύνδεσης στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης εξαιρετικές εισηγήσεις από επίτιμους προσκεκλημένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης Μεταξάς, Γενικός Διευθυντής του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού (ΕΟΑ), ο Dr Kalanithy Vairavamoorthy, Executive Director της International Water Association (IWA), και ο Καθηγητής Franz Tscheikner-Gratl, Associate Professor για τα Συστήματα Αστικών Υδάτων στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU), οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες επιστημονικές προοπτικές και διεθνή εμπειρία.

Ο συν-πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ Ιωσήφ Καπελλάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Πάφος αποτέλεσε το ιδανικό σημείο συνάντησης για τη διαμόρφωση νέων στρατηγικών και την ενίσχυση της παγκόσμιας συζήτησης για τη διαχείριση των υδάτων και των υποδομών. Ευχαριστούμε θερμά τη Διεθνή Ένωση Υδάτων (IWA) για την εμπιστοσύνη της να αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος την ευθύνη της συνδιοργάνωσης ενός τόσο υψηλού επιπέδου επιστημονικού γεγονότος. Η επιλογή αυτή ενισχύει τη διεθνή θέση του Πανεπιστημίου και αναδεικνύει τον ρόλο της Κύπρου ως στρατηγικού κόμβου γνώσης και καινοτομίας στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, παραμένοντας πιστό στη στρατηγική του για εξωστρέφεια, διεθνοποίηση και βιώσιμη ανάπτυξη, ανέδειξε για άλλη μία φορά τη δέσμευσή του στην αριστεία της έρευνας και της καινοτομίας, προβάλλοντας την Κύπρο ως εστία διαλόγου και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον τομέα του νερού και της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η επιτυχής υλοποίηση του συνεδρίου κατέστη εφικτή χάρη στην ευγενική υποστήριξη χορηγών και σπόνσορων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι εταιρείες Z&A Consulting Engineers και Roikos Engineering Consultants S.A., οι Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου, ο Όμιλος Leptos, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και η εταιρεία Hydro-comp.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://iwacyprus2025.com

Τελευταία Νέα