Με δύο δράσεις συμμετείχε ο Δήμος Αθηένου στην 1η Biennale Λάρνακας

0

Με δύο δράσεις συμμετείχε στην 1η Biennale Λάρνακας ο Δήμος Αθηένου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Αθηένου «έθεσε τα πολιτιστικά δρώμενα στις προτεραιότητές της, με σκοπό να εμπλουτίσει τις δράσεις, που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία. Γι’ αυτό και αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την Biennale Λάρνακας, συμμετέχοντας με δυο παράλληλες δράσεις στο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς».

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηένου φιλοξένησε τη δεύτερη παράλληλη δράση στα πλαίσια της Biennale Λάρνακας με τίτλο «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιεχόμενο» και το «Ξύμπλεξις». Στην παρουσία του Δημάρχου Κυριάκου Καρεκλά, η Δέσποινα Παστού Μαγγανή, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Προσωπικού, ανέπτυξε το θέμα της χρήσης και της κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαιτέρως από τους νέους, ενώ ο Δρ. Λάμπρος Καούλλας, Λέκτορας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανέλυσε το θέμα: «Στρατιωτικοποιημένη Σύμπλεξις: Γνωστική Ασφάλεια, Ψυχοπόλεμος και Αμυντική Απεμπλοκή στην Ψηφιακή Παγκοσμιοποίηση».

Ακολούθησε στο αναπαλαιωμένο Χάνι του Μεστάνα «μια ιδιαίτερη εμπειρία με το «Ξύμπλεξις», όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στο Χάνι, ο χώρος είχε διαμορφωθεί με την κατάλληλη χαλαρωτική μουσική, από ψηλά ήταν κρεμασμένα με φωσφορούχες κορδέλες, τα ονόματα των συμμετεχόντων ενώ ο φωτισμός ήταν χαμηλός και παρέμεινε καθ’ ολη τη διάρκεια της νύχτας».

Σκοπός της δράσης σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν «οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν ουσιαστικά, κοιτώντας ο ένας τον άλλον και όχι πίσω από μια απρόσωπη οθόνη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τους αρκετοί νέοι τόσο από την Αθηένου, όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι η πρώτη δράση στα πλαίσια της Biennale Λάρνακας πραγματοποιήθηκε τέλη Οκτωβρίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο και με θέμα «Δοχείο-Περιεχόμενο» δημιουργήθηκαν τρεις ανοικτές βιβλιοθήκες.

Συγκεκριμένα μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Κ.Α και Κ. Β. και του Γυμνασίου Αθηένου, προχώρησαν σε ανακύκλωση μιας ξύλινης αγελάδας και δύο ψυγείων, τα γέμισαν με βιβλία και περιοδικά και τα τοποθέτησαν σε τρία πολυσύχναστα σημεία του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό ο καθένας μπορεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο είτε από την κλειστή αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» είτε από το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο είτε από το Γυμνάσιο Αθηένου. Με το σύνθημα «Δανείζομαι-Σέβομαι- Επιστρέφω» οι δημότες Αθηένου κλήθηκαν να εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χρόνο τους ποιοτικά, διαβάζοντας και ελευθερώνοντας το πνεύμα τους μέσα από σελίδες μυθιστορημάτων, βιβλίων και περιοδικών ποικίλης ύλης».

Ο Δήμος Αθηένου εκφράζει «ευχαριστίες στους διοργανωτές της Μπιενάλε για την αγαστή συνεργασία και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την έμπρακτη στήριξη πολιτιστικών δράσεων σε όλα τα επίπεδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here