Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΜέχρι 10 Αυγούστου τα πρώτα κλιματιστικά στα σχολεία

Μέχρι 10 Αυγούστου τα πρώτα κλιματιστικά στα σχολεία

Ημερομηνία:

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Στροβόλου: Δημιουργεί νέα διάβαση πεζών

Ο Δήμος Στροβόλου σύμφωνα με τις εξουσίες που του παρέχονται από τους Περί Τροχαίας Κινήσεως Δημοτικούς Κανονισμούς Στροβόλου και αφού έλαβε την κατά Νόμο συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας, αποφάσισε την εφαρμογή του πιο κάτω μέτρου τροχαίας:

Κλειστός ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς παραμένει κλειστός, λόγω των εργασιών που εκτελούνται στην είσοδο του κτηρίου,

Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Λάρνακας: Ενημερώνει για την εκστρατεία καθαρισμού

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει ότι στις 14 Απριλίου 2025 ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού οικοπέδων και ανοικτών χώρων από τα Συνεργεία του Δήμου.

Δήμος Στροβόλου: Θεσμοθετεί ενοριακά συμβούλια

Ο Δήμος Στροβόλου θεσμοθετεί τα ενοριακά συμβούλια, ένα για κάθε ενορία του Στροβόλου,

Δήμος Λακατάμιας: Στόχος ένας Δήμος με Πρότυπες Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Ο Δήμος Λακατάμιας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών, διαχρονικά στοχεύει στην αύξηση της συμμετοχής των δημοτών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Τη διαδικασία εγκατάστασης κλιματιστικών στις πρώτες 50 σχολικές μονάδες καθόρισε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σχολική Εφορεία Λεμεσού, με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνο Έλληνα, να δηλώνει ότι, μέχρι τις 10 Αυγούστου, θα τοποθετηθούν 200 κλιματιστικά σε Λευκωσία και 200 σε Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ντίνος Έλληνας, στην παρουσία του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΝ και των Προέδρων Σχολικών Εφορειών, εξετάστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εγκατάσταση κλιματιστικών κάθε επαρχίας, με τις πρώτες προσφορές να εξετάζονται σε δέκα μέρες, για τις Σχολικές Εφορείες Λευκωσίας και Λεμεσού.

«Εφόσον μέχρι τις 23/6 υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι, μέχρι τις 10 Αυγούστου θα πρέπει να τοποθετηθούν, σε 10 σχολικές μονάδες της Λευκωσίας, 200 κλιματιστικά και ο ίδιος αριθμός σε άλλες 10 σχολικές μονάδες της Λεμεσού», συμπλήρωσε.

Ξεκινούμε, συνέχισε,  πιλοτικά με τις δυο επαρχίες και «μέχρι την άλλη εβδομάδα θα μπουν και οι άλλες επαρχίες στο σύστημα».

Ως εκ τούτου, ανέφερε ο κ. Έλληνας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τοποθετηθούν κλιματιστικά σε 50 σχολικές μονάδες παγκύπρια, στο πλαίσιο του τριετούς πλάνου που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Τελευταία Νέα