Σε αυτούς του χώρους απαιτείται Safe Pass – Όλες οι πληροφορίες

0

Σε ισχύ τέθηκαν την Παρασκευή (09/07) νέα μέτρα, τα οποία έχουν ως στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού στους χώρους συγχρωτισμού και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

Οι αλυσίδες μετάδοσης που άρχισαν να δημιουργούνται σε χώρους συγχρωτισμού και η συνεχόμενη αύξηση του αριθμού κρουσμάτων, οδήγησαν την Κυβέρνηση στο να λάβει αποφάσεις.

Με βάση τις αποφάσεις, το Safe Pass γίνεται μέρος της ζωής μας ξανά, καθώς θα απαιτείται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα:

1. Από τις 9 μέχρι τις 31 Ιουλίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους καθορίζεται στα 250 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass ή στα 350 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την 1η δόση και έχει παρέλθει περίοδος 3 εβδομάδων είτε έχουν νοσήσει με COVID τους τελευταίους έξι μήνες. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε υποστατικό/τομέα.

2. Από τις 9 μέχρι τις 31 Ιουλίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εξωτερικούς χώρους καθορίζεται στα 350 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass ή στα 500 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την 1η δόση και έχει παρέλθει περίοδος 3 εβδομάδων είτε έχουν νοσήσει με COVID τους τελευταίους έξι μήνες. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε υποστατικό/τομέα.

3. Τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση και τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος με την προσκόμιση του απαραίτητου ιατρικού πιστοποιητικού, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών.

4. Οι χώροι στους οποίους θα ισχύσουν τα πιο πάνω είναι τα υποστατικά εστίασης, οι χώροι εκδηλώσεων ή δεξιώσεων, τα νυχτερινά κέντρα, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικοχορευτικοί χώροι, τα μπαρ, οι δισκοθήκες, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας και τα γήπεδα, εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου.

5. Οι επιχειρήσεις/υποστατικά που θα επιλέξουν να φιλοξενούν στα υποστατικά τους μόνο πολίτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να αναγράφουν σε περίοπτο χώρο στην επιχείρηση/υποστατικό του, καθώς και να ενημερώνουν τους πολίτες, για την απόφασή τους.

6. Ευθύνη για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass και των άλλων υγειονομικών μέτρων φέρει ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής των επιχειρήσεων και των υποστατικών. Τονίζεται ότι η Αστυνομία και οι εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί των Υπηρεσιών/Τμημάτων θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο και την επιτήρηση των μέτρων.

Επαναξιολόγηση του μέτρου για τον τρόπο λειτουργίας των θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων από 13 Ιουλίου

Στο πλαίσιο της συνεχούς επαναξιολόγησης των μέτρων που λήφθηκαν στις τελευταίες δύο συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, αποφασίστηκε ότι από την Τρίτη, 13 Ιουλίου, και κατόπιν ρύθμισης με τροποποιητικό Διάταγμα που θα εκδοθεί στις 12 Ιουλίου, τα θέατρα, τα αμφιθέατρα, οι κινηματογράφοι και οι αίθουσες θεαμάτων θα λειτουργούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα:

•             Από 13 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες θεαμάτων μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες, για άτομα που κατέχουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR με ισχύ 72 ωρών και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, σε ποσοστό πληρότητας 50% του υποστατικού/χώρου.

•             Από 21 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες θεαμάτων ως εξής:

1.            μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, σε ποσοστό πληρότητας 75% του υποστατικού/χώρου, είτε

2.            μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες, για άτομα που κατέχουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR με ισχύ 72 ωρών και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, νοουμένου ότι ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους δεν υπερβαίνει τα 250 άτομα και σε εξωτερικούς χώρους τα 350 άτομα. Νοείται ότι εφαρμόζονται όλες οι πρόνοιες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και οι κατευθυντήριες οδηγίες.

•             Τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση και δεν έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID τους τελευταίους 6 μήνες, προσκομίζουν αρνητικό πιστοποιητικό από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών. Επιπλέον, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν αρνητικό πιστοποιητικό εξέτασης PCR ή rapid test με ισχύ 72 ωρών τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος με την προσκόμιση του ιατρικού πιστοποιητικού που να επιβεβαιώνει τον λόγο που δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι παραμένουν σε ισχύ και πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κατευθυντήριες οδηγίες που εφαρμόζονται στους συγκεκριμένους χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here