ΑρχικήΟικονομίαΣε επ' αόριστον απεργία κατήλθαν εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας

Ημερομηνία:

Σχετικά Άρθρα

Ο «σεισμός» Όρμπαν και ο φόβος κατάρρευσης του Ευρώ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς για πρώτη φορά Ευρωπαίος ηγέτης θέτει ανοιχτά ζήτημα ενδεχόμενης κατάρρευσης του ευρώ, εάν προχωρήσει η συζητούμενη υφαρπαγή των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Movember στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ψυχική και σωματική υγεία των ανδρών, και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ενώνει τις δυνάμεις του με το Movember Cyprus για μια δράση που θέλει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση.

Η Ευρώπη σε νέα κρίση χρέους- Το ΔΝΤ προειδοποιεί για «πανευρωπαϊκά μνημόνια»

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα δημοσιονομικής αστάθειας, που απειλεί να αναβιώσει τις πιο σκοτεινές μνήμες της προηγούμενης δεκαετίας.

Επιστημονική εκδήλωση στο Παν. Νεάπολις Πάφος: «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά»

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος διοργανώνει την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο «Κερύνεια» του Πανεπιστημίου, επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Σύνταγμα 1975 – 50 έτη μετά.

Προκηρύσσονται Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026 στο Παν. Νεάπολις Πάφος

Η Μονάδα Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος (Neapolis University Pafos – NUP), ανακοινώνει νέα προκήρυξη περιορισμένων θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων (Υ.Δ.) για το Εαρινό Εξάμηνο 2025–2026.

Σε επ’αόριστον απεργία κατήλθαν από το πρωί οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού Λάρνακας, οι οποίοι καταγγέλλουν παραβίαση συμφωνίας για τα ωράρια εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Νάντια Κυρίτση, Γενική Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λάρνακας, «οι εργαζόμενοι με τη συμπαράσταση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ ζητούν από την ανάδοχο εταιρεία, την τήρηση της συμφωνίας, η οποία παραβιάζεται και αφορά το ωράριο εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση. Συγκεκριμένα η εταιρεία αντί να χρησιμοποιεί το δικό της προσωπικό χρησιμοποιεί εξωτερικούς συνεργάτες» είπε.

Πρόσθεσε ότι «στις 9 Φεβρουαρίου, μετά την απεργία στην οποία κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο τμήμα logistics, υπεγράφη συμφωνία για τη διαδικασία που θα ακολουθείται για το ωράριο εργασίας και για τις υπερωρίες. Συγκεκριμένα η συμφωνία προνοεί πως το ωράριο εργασίας είναι 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:30 το μεσημέρι και όταν υπάρχει ανάγκη υπερωριακής εργασίας, οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τμήματος πρέπει να απαντήσουν γραπτώς».

Ωστόσο σημείωσε, «σε περίπτωση που δεν μπορούν οι εργαζόμενοι τότε χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι άλλου τμήματος της Kition Ocean Port».

Όπως είπε η κα. Κυρίτση «μετά από συνομιλία με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ομάδα εργαζομένων μεταβαίνει στη Λευκωσία για συνάντηση με τον Αλέξη Βαφεάδη, για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Νέα