Σιζόπουλος: Πολιτικό βαρόμετρο των εκλογών η Πάφος

0

Η Πάφος αποτελεί το πολιτικό βαρόμετρο των εκλογών, είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ στη Γεροσκήπου στο πλαίσιο παρουσίασης των υποψηφίων της Πάφου, προσθέτοντας πως η ΕΔΕΚ και η Πάφος ταυτίζονται για τους κοινούς αγώνες ενάντια στην χούντα των Αθηνών και τους συνοδοιπόρους τους στην Κύπρο. 

Ο κ. Σιζόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμπόρευση του κόμματος του με την Συμμαχία Πολιτών, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι οι συνδυασμοί της συνεργασίας όχι μόνο θα τους κατατάξουν ως την τέταρτη πολιτική δύναμη αλλά θα έχουν και αυξημένα ποσοστά στην νέα Βουλή, ενώ πρόσθεσε ότι επεδίωξαν “η συνεργασία να είναι καθαρή, έντιμη να εκπέμπει αξιοπιστία και να αποκλείει ευκαιριακές σκοπιμότητες” και από την αρχή ξεκαθάρισαν ότι στόχος δεν είναι απλά η εκλογική συνεργασία αλλά η συνέχιση και η ενδυνάμωση μιας συνεργασίας που άρχισε με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών και έχει ως επίκεντρο το Κυπριακό αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας του Κύπριου πολίτη. 

Σήμερα, είπε, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, “επαναβεβαιώνουμε τον στόχο μας να διατηρήσουμε την τέταρτη θέση στη Βουλή και να αυξήσουμε τον αριθμό των βουλευτών μας. Οι θέσεις μας τόσο στο εθνικό όσο και στα θέματα των εκποιήσεων, των σκανδάλων και της διαφάνειας ενοχλούν αρκετούς, με αποτέλεσμα κάποιοι επιχείρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν να οδηγήσουν την ΕΔΕΚ σε εκλογική και πολιτική απαξίωση”. 

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως η συστηματική αποκάλυψη σκανδάλων από πλευράς της ΕΔΕΚ πάντα ενοχλούσε, ενώ υπενθυμίζοντας, όπως είπε, μερικά σκάνδαλα, ενδεικτικά αναφέρθηκε στο “σκάνδαλο των Κυπριακών Αερογραμμών, το σκάνδαλο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, το σκάνδαλο των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, το σκάνδαλο του Μαγνητικού Αξονικού Τομογράφου του ΓΝ Λευκωσίας” και άλλα και πρόσθεσε πως “επιχειρείται μια συστηματική προσπάθεια υπονόμευσης και στην ουσία απαξίωσης της ΕΔΕΚ” μετη στάση που τήρησαν η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών για την ψήφιση του τελευταίου προϋπολογισμού να ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”.  

 Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως οι πολίτες δικαιολογημένα εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους, σημειώνοντας ωστόσο πως έχουν και οι πολίτες τις ευθύνες τους, γιατί, όπως είπε, ενώ αντιλαμβάνονται το εμπαιγμό που έτυχαν με όλα αυτά που ανέφερε προηγουμένως, εξακολουθούν με την ψήφο τους, είτε άμεσα είτε έμμεσα να στηρίζουν και να ενισχύουν το υφιστάμενο σύστημα. 

Επέκρινε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για τις πολιτικές που ακολουθούν τόσο στο Κυπριακό όσο και στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα του τόπου αλλά και μικρότερων σχηματισμών “που δεν θα καταφέρουν να εισέλθουν στην Βουλή αλλά όλοι μαζί θα συγκεντρώσουν ένα πολύ ψηλό ποσοστό ίσως πέραν του 9%”. Πρόσθεσε πως το ποσοστό αυτό και οι βουλευτικές έδρες που αναλογούν σε αυτά τα ποσοστά τελικά θα κατανεμηθούν κατά την τρίτη κατανομή στα τρία πρώτα κόμματα. Ουσιαστικά, κατέληξε, τα μικρά κόμματα χωρίς να το αντιληφθούν γίνονται εμμέσως πλην σαφώς το δεκανίκι των μεγάλων κομμάτων.

Τέλος, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως για την ΕΔΕΚ τα όρια δεν είναι η γραμμή αντιπαράταξης, δεν είναι η κατοχική γραμμή αλλά είναι η θαλάσσια περιοχή της Κερύνειας, προσθέτοντας πως εκεί καθορίζονται τα όρια της κρατικής μας επικράτειας και υπόστασης και για αυτό θα αγωνιστούν. Τα καθήκοντα συνεχίζουν να εκκρεμούν όσο η θυσία των αγωνιστών της δημοκρατίας και της ελευθερίας παραμένει αδικαίωτη, κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here