Στην Κύπρο το 2019 η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης

0

Πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής για διοργάνωση της επόμενης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Κύπρο.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, ολοκληρώθηκαν στο Λιχτενστάιν οι εργασίες της 12ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που φιλοξενεί η Δίαιτα (Κοινοβούλιο) του Πριγκιπάτου και στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης.

Με το πέρας της Διάσκεψης, υιοθετήθηκε Κοινή Δήλωση, με τα συμπεράσματα των εργασιών. Στη Δήλωση, συμπεριλήφθηκε η πρόταση του Προέδρου της Βουλής, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους συμμετέχοντες, για διοργάνωση της επόμενης Διάσκεψης στην Κύπρο, περί τα τέλη του 2019.

Επίσης, σημειώνεται η αναφορά στην κοινή ευαισθητοποίηση σ’ ό,τι αφορά στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών από όλα τα κράτη, καθότι τα μικρά κράτη εξαρτώνται από την σταθερότητα και συνοχή του διεθνούς κράτους δικαίου. Στο κείμενο καταδικάζεται επίσης κάθε προσπάθεια στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον για αποσταθεροποίηση των μικρών κρατών, όπως και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης ή υπόσκαψης της εθνικής τους κυριαρχίας.

Μετά το πέρας των εργασιών της Διάσκεψης, οι συμμετέχοντες έγιναν δεκτοί από τον Διάδοχο του θρόνου του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, Πρίγκιπα Alois. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δίαιτας του Λιχτενστάιν παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή των ομολόγων του, Προέδρων Κοινοβουλίων από τα υπόλοιπα οκτώ μικρά κράτη της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here