Τεράστιο δημόσιο Κήπο στο Ζακάκι προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

0

Τον Δημόσιο Κήπο της δυτικής Λεμεσού φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Λεμεσού στο Ζακάκι, σε ένα τεμάχιο συνολικής έκτασης περί τα 10,000 τετρ. μέτρα, που βρίσκεται στην οδό Πωλ Γκογκέν, στο Ζακάκι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ανέλυσε το όραμα του Δήμου σε χθεσινή δημόσια παρουσίαση της μελέτης του πάρκου, αναφέροντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του νέου έτους και το κόστος κατασκευής του θα φθάσει τις 600,000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίηση του γιατί μια σειρά από αποφάσεις για αναβάθμιση της δυτικής Λεμεσού άρχισαν να υλοποιούνται ή βρίσκονται σε προχωρημένο σχεδιασμό.

«Παραμελημένες για χρόνια περιοχές και συνοικίες, κυρίως της δυτικής Λεμεσού στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσουν νέο πρόσωπο με έργα και υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών» επεσήμανε.

Το πάρκο στη οδό Πωλ Γκογκέν σχεδιάστηκε σε συνεργασία του γραφείου ANBAU, του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Χριστοφίνη με τον αρχιτέκτονα Στέλιου Λακκοτρύπη και με την Εικαστικό Μαρία Λιανού.

Όπως ανέφεραν κατά τη δημόσια παρουσίαση οι αρχιτέκτονες, πρόκειται για ένα πάρκο-δημόσιο χώρο, οικείο και δομημένο για τον άνθρωπο, αφιερωμένο στην αναζήτηση της απλής ζωής και στις  μικρές ανάγκες του καθημερινού βίου.

Το πάρκο θα προσφέρει πράσινες διαδρομές περιπάτου και σκιερές στάσεις ξεκούρασης,  παιγνίδι και άθληση, κοινωνική συνεύρεση, εκτόνωση και χαλάρωση, δημόσιες δημιουργικές αναζητήσεις με εκδηλώσεις πολιτισμού, υπαίθριες προβολές και παραστάσεις κ.α. Όπως ακόμα εξήγησαν, θα υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας λαχανόκηπου και κομποστοποίησης, καθώς και ενατένισης της ευρύτερης περιοχής από υπερυψωμένο δάπεδο.

Με την ολοκλήρωσή του πάρκου, ο Δήμος Λεμεσού προσβλέπει να δημιουργήσει έναν πόλο έλξης και κοινωνικοποίησης για την μεγάλη οικιστική περιοχή του Ζακακίου, ένα έργο που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here