Τραγωδία στη βιομηχανική Στροβόλου – Ένας νεκρός από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο

0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρογεννητριών στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου. Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτο Σιάηλο το θύμα είναι 62χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στις φλόγες. Όπως ανέφερε, εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ατύχημα, αποκλείοντας την εγκληματική ενέργεια.

Η Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ξεκίνησε έρευνες στο εργοστάσιο προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η πυρκαγιά ήταν ορατή από πολλές περιοχές της Λευκωσίας, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, στην περιοχή έσπευσαν άμεσα μέλη της Πυροσβεστικής, καθώς ήταν πιθανόν να επεκταθεί και σε άλλα εργοστάσια. H πυρκαγιά κατασβέστηκε, εν τέλει, περίπου 1,5 ώρα αργότερα, ενώ το εργοστάσιο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά άλλο ένα πρόσωπο, ενώ στους υπάλληλους του εργοστασίου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από τους καπνούς.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν εφτά πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας αλλά και από την ΕΜΑΚ.

«Έγινε χρήση πολλών αυλών (νερού πυρόσβεσης) πέραν των 7 μιλιμέτρων, χρήση αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά καταφέραμε να περιοριστεί, με την προφύλαξη παρακείμενων εργοστασίων αλλά και την προφύλαξη μεγάλων ντεπόζιτων υγραερίου, στις 09:40. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικές κατασβέσεις και η σκηνή φυλάσσεται και θα παραδοθεί στην Αστυνομία. Είχε γίνει ανάκληση προσωπικού για τις ανάγκες της ανταπόκρισης στο συγκεκριμένο επεισόδιο», κατέληξε ο κ. Κεττής.

Λόγω της πυρκαγιάς, για μισή περίπου ώρα η Αστυνομία έκλεισε τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού στο Στρόβολο προς τον Κυκλικό Κόμβο Καλαμών και από τις δύο κατευθύνσεις. Η λεωφόρος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία γύρω στις 09:50.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here