Υπουργός Μεταφορών: Ο δρόμος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου θα βελτιώσει ποιότητα ζωής των κατοίκων

0

Η έναρξη του έργου που αφορά στον αυτοκινητόδρομο  Λευκωσίας – Παλαιχωρίου αναμένεται εντός του 2022 και το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται στα €61εκ. + ΦΠΑ, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως το πολύ-αναμενόμενο αυτό έργο, αναμένεται να αναβαθμίσει τα χωριά της περιοχής και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη Γιορτή του Κερασιού στην Πλατανιστάσα, ο Υπουργός ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εμπίπτει στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Είπε ότι η υλοποίηση του Έργου θα διευκολύνει την προσβασιμότητα προς το Παλαιχώρι και τις άλλες κοινότητες της περιοχής, αλλά και δυτικότερα, προς Μιτσερό, Αγία Μαρίνα, Ξυλιάτο και προς τις κοινότητες Πιτσιλιάς, βελτιώνοντας το χρόνο, το κόστος ταξιδιού και τις συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Ένα άλλο έργο, συνέχισε, το οποίο έχει τροχιοδρομηθεί για υλοποίηση και το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως έργο σημαντικού δημοσίου συμφέροντος  για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών είναι ο αυτοκινητόδρομος Αστρομερίτη – Ευρύχου, ο οποίος θα αρχίζει από τον υφιστάμενο δρόμο Τροόδους, νότια του Αστρομερίτη και θα καταλήγει στη διασταύρωση προς Καλοπαναγιώτη – Κύκκο.

Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι 4 λωρίδων και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων 1 ανισόπεδο κόμβο, 4 υπέργειες και υπόγειες διαβάσεις και 1 τερματικό κυκλικό κόμβο. Το μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 11,3 χιλιόμετρα και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα €70 εκατομμύρια συν ΦΠΑ. Η προκήρυξη του Έργου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του 2021.

Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, είπε ο Υπουργός, προωθείται η προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο που αφορά στο δρόμο Φτερικούδι – Άλωνας – Πολύστυπου – Χανδριών.  Περί τα τέλη του 2021 με αρχές του 2022, προγραμματίζεται η προκήρυξη του πρώτου τμήματος του έργου το οποίο αφορά το δρόμο Φτερικούδι -Άλωνα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σημείωσε, τα σημαντικά αυτά έργα, τα οποία αναμένουν οι τοπικές κοινωνίες εδώ και δεκαετίες, σε συνδυασμό και με το Σχέδιο Στεγαστικής Πολιτικής που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση των περιοχών, στον περιορισμό της αστυφιλίας και στην παραμονή των κατοίκων της περιοχής στις κοινότητες τους, προσφέροντας τους παράλληλα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης και οδικής ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here